fbpx

Talán az eddigi legkeményebb Dakar volt a 2023-as

Mirjam Pol a legjobb nő a 2023-as Dakar ralinA 2023. január 15-i 14. szakasszal véget ért a 2023-as Dakar. A tereprally, ami az utolsó métereken is kihívások elé állította a versenyzőket. A motorosok között az argentin Kevin Benavides száguldott a célba, őt követte az ausztrál Toby Price, majd harmadikként az amerikai Skyler Howes teljesítette a szakaszt.

Habár a vasárnapi szakaszt egy könnyebb napnak tervezték, amely a rali befejezéseként az Öböl partja mentén Dammamba vezet, a versenyzőknek nem volt idejük lazsálni most sem. Főleg, hogy a végeredmény múlhatott ennek a szakasznak az eredményén.

A motorosokat különlegesen nehéz kihívás elé állította a mély sár, volt olyan versenyző, akinek a motorját helikopterrel kellett kiemelni, annyira elsüllyedt a mocsárban.

A magyar versenyzők közül a szerb színekben induló Saghmeister Gábor számára még pénteken véget ért a verseny egy műszaki hiba miatt. A romániai Gyenes Emánuel viszont végigért és a 27. helyen végzett a motorosok között.

A három motoros nő közül Sandra Gomez Cantero-t a 9.szakasznál kizárták. A két veryenben maradt nő közül Kristen Landman a 71.helyen végzett az összesítésben, a holland Mirjam Pol pedig a 49. helyezésével egyben az első lett a motoros nők között.

“Egy nagyon kemény rally utolsó napja… Mirjam számára pedig az ördög a részletekben rejlett. Hogy pontosan mit élt át ma, remélhetőleg a lehető leghamarabb hallunk róla. Mindenesetre befejezte! Most egy újabb, mintegy 100 kilométeres összekötő útvonal vár rá.
Óvatos és még mindig nagyon ideiglenes eredmény:
🥇 GYŐZTES NŐI KATEGÓRIA
14. gyorsasági szakasz: 79
Általános 14 gyorsasági szakasz után: 50” – írták Pirjam Pol Facebook oldalán vasárnap.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x