EseményekMotorverseny

Speedladies Cup zárófutam a PannóniaRingen

speedladies cup 2014 4 15Az ACIS Motorsport lányai elérkeztek a bajnokság utolsó fordulójához, melyet szokás szerint a Pannonia-Ringen rendeztek meg.

Idén az időjárás tekintetében szerencséjük volt, a tavalyi hideghez képest, most kellemes időben motorozhattak, ill. motorozhatott Hajni mert, Zsófi sajnos nem tudott megjelenni az utolsó versenyen. Így Hajni egyedül tartotta a frontot, bár ő már zsebében érezte a bajnokságot, de bajnokhoz méltóan részt vett ezen a fordulón is.

A pénteki napot végig edzette, majd szombaton kora délután került sor a verseny lebonyolítására, ahol az 5. rajtkockából rajtolva végig a 4. helyen motorozott, ezzel tartotta a kategória 2. helyét. Mivel a részvétel volt a fontos, biztonságos és jó motorozással másodikként intették le, ezzel bebiztosította a bajnoki címét, amit most már másodszorra szerez meg.

Zsófi távolmaradása miatt a pontverseny állása szerint az előkelő 4. helyre csúszott vissza. A lányok idei szezonja ezzel befejeződött, de már most készülnek a jövő évre. Megkezdik az alapozást, mert nagy terveik vannak, de ezekről csak jövő év elején tudnak biztosat mondani.

Hajni: A hungaroringi verseny után már nagyon vártam, hogy újra motorra üljek, és erre nem is kellett sokat várnom, hisz október elején rendezték meg az utolsó fordulónkat a Pannonia-Ringen. Sajnos most egyedül képviseltem a csapatot, hisz Zsófinak fontos vizsgái voltak, így ő kénytelen volt távol maradni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Pontállás végeredmény 600 cm3:

  1. Koncsek Hajnalka 110 pont
  2. Sandra Albrecht 78 pont
  3. Daniela Weingartner 70 pont
  4. Jakab Zsófia 65 pont

A két verseny között meghívást kaptam, egy krossz versenyre a lakóhelyemhez közel Esztergomban. A rendezők nagyon kitettek magukért, hisz egy igen színvonalas versenyt szerveztek meg, nemzetközi mezőnnyel és egy világbajnok részvételével. Bár én személy szerint a lányoknak drukkoltam, akiknek külön futamot rendeztek, azok közül is Gál Lilinek, aki 10 éves kora ellenére felvette a harcot a fiúk között is és a lányok versenyén is elindult. Innen is Gratulálok Neki!

 

Lili tavaly kezdett el motorozni. Év végén a 10. helyet szerezte meg, kitartása, tenni akarása nagy hatással volt rám, és még a kedvemet is meghozta a krossz motorozáshoz. Így a terveimben már ez is szerepel.

De térjünk vissza a Pannonia-Ringre: pénteken délelőtt még hűvös idő volt, bár ez annyira most nem volt zavaró, ezért már az első menetre is kimentem. A pályán most nagyon jól éreztem magam. Erre a fordulóra most kisfiam is velünk tartott, így még nyugodtabban tudtam a versenyre összpontosítani, de azért estére egy fürdőzést beiktattunk a sárvári fürdőben.

A szombati napon délelőtt még volt három menet, itt még próbáltam javítani az időmön, és így az 5. rajtkockát szereztem meg az ezresek és egy hatszázas mögött. A lányok futott ideje alapján reálisan a kategóriámban a 2. helyet céloztam meg.

A rajtnál az egyik lány motorja lefulladt, így egy kör megtétele után újra rajtoltattak minket. Ez nagyon zavaró volt, és kellett is egy kőr, hogy újra fel tudjam venni a ritmust. Éreztem, hogy gyorsabb vagyok, mint délelőtt, de csak az lebegett a szemem előtt, hogy célba érjek. A kockás zászlónál negyedikként intettek le. Ez a kategóriám 2. helyét és egyben a BAJNOKI CÍMET jelentette. Ezzel összesen 110 pontot szereztem, így 32 pontra nőtt az előnyöm a második helyezetthez képest.

A futam vége után megnéztem a köridőimet, és végig 2:09- és 2:10-es időket mentem, a legjobb köridőm ugyan nem lett PB, de már évek óta nem tudtam ilyen időt produkálni. Ennek csak azért is örülök, mert ezt a tempót kényelmesen, nyugodtan mentem és már látom, ebből hogyan tudok lefaragni jövőre akár 4 másodpercet is. A JURA-RACING meghívott minket este egy záró bulira, ahol volt sok finomság, viszont a bajnoki díjátadó Ausztriában lesz novemberben.

A BAJNOKI CÍM-nek idén sokkal jobban örülök, azt hiszem most ezt tényleg megérdemlem. Az első két verseny után picit el voltam kenődve, a második versenyen életem eddigi legnagyobb esését sikerült kiviteleznem s féltem, hogy ez bennem fog maradni, de aztán elkaptam a fordulatot, lett egy új kedvenc pályám a mosti, és még a vetélytársamat is sikerült legyőznöm a Hungaroringen. Az egy emlékezetes verseny marad.

Köszönöm Gyuricza Péter támogatását és párom Bérczi Jani egész éves munkáját, a Nagymamák segítségét, hogy amíg én húzom a gázt, ők vigyáznak a kis Életemre, Bendikére. Nélkülük a Bajnoki Cím nem jöhetett volna létre.

 

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük