fbpx

Benzinkút motorosoknak

mol motoros benzinkut 4Egy budapesti benzinkutat alakítottak át, hogy kifejezetten a motorosok igényeire szabott funkciókkal bővülve tegyék kényelmesebbé a kétkerekű tankolást.

 

A MOL Motoros Family nyár eleji közvélemény-kutatásából kiderült, hogy milyen szempontokat tart fontosnak a motoros társadalom, ha tankolásról van szó. Az így felmerült igények alapján tervezte meg és alakította ki a MOL legújabb „motoros barát” kútját, számos kényelmi és praktikus változtatással segítve az oda látogató motorosokat, robogósokat. Mező Misi és Kárász Robi az elsők között próbálták ki e vadonatúj szolgáltatásokat.

A megújult töltőállomáson ezentúl aszfaltfestés jelöli majd a motorosok számára kijelölt tankoló-helyeket, melyek a biztonságuk és kényelmük érdekében a teherautók által használt kútoszlopoktól távol eső, parkoló-közeli állások.

A „motoros barát” kúton keréknyomás-mérő berendezés, valamint a járművek mosására alkalmas kézi- és kerékpármosó állomás várja a motorosokat. A mindenki számára elérhető bicikli- és motorjavító szerszámok pedig segíthetnek a kisebb javítások elvégzésében, illetve egy-egy komolyabb gond esetén megtalálhatóak a legközelebbi szervizek elérhetőségei is.

További tervezett töltőállomások

 • – Eger, Rákóczi út (Mátra-Bükk)
 • – Pécs, Komlói út (Baranya-Mecsek)
 • – Leányfalu (Dunakanyar – Dobogókő)
 • – Balatonfüred (Balaton északi part)
 • – Mogyoród
 • Ezentúl fizetéskor sem muszáj a kútoszlopnál hagyni a motorokat, hanem a számukra kijelölt, a shophoz és a kiszolgáló oldalhoz egyaránt közeli, ugyanakkor a teherautó forgalomtól szintén távolabb eső parkolókba is állíthatók. Ezeket a helyeket a beállók végében elhelyezett motoros parkoló táblák jelölik.

   

  Bent, a mosdó helyiségekben további kényelmi megoldás segíti a motoros tankolókat, a sisakok, kabátok, kulcsok és egyéb kiegészítők felakasztására szolgáló fogasoknak köszönhetően. Ezek a kézmosóknál és a WC fülkében, továbbá a férfimosdó piszoárjai mellett szolgálják a vendégek kényelmét.

  A program keretén belül a MOL további öt kút átalakítását tűzte ki célul, melyeket 2015 tavaszáig, a motoros idény kezdetére adnak majd át. Így, a budapesti Árpád fejedelem úti mellett, országszerte az alábbi helyszíneken találkozhatunk majd „motoros barát” töltőállomásokkal.mol motoros benzinkut 1mol motoros benzinkut 2mol motoros benzinkut 3

   

   

  NaNa

  NaNa

  Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

  0 0 votes
  A cikk értékelése
  Subscribe
  Visszajelzés

  guest
  0 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x