CsajokKiemeltMotoros csajok

Soha nem volt újévi fogadalmam, ássam el a mostanit, hogy szeretnék a természetben endurozni?

A szilveszter a nagy fogadalmak ideje, és ilyenkor előfordul, hogy valaki egy rég dédelgetett álom megvalósítását tűzi ki célul az új évre. Így van ezzel az a hölgy is, aki január 1-én fordult a Csajok a motoron közösségéhez segítségért. Te mit gondolsz, belevágjon az endurózásba?

“Beleszerettem a terepezés gondolatába. Szeretnék erdőn, mezőn, pocsolyákon, buckákon át motorozni, később nagyobb túrákon részt venni.

Viszont életemben egyszer ültem kikapcsolt állapotban (álló helyzetben) motoron, egy Africa Twin-en, aminek a mérete amúgy ijesztő. Hideg volt már, és ruhám sincs, nem tudtunk menni vele.

A selejtes részeim:

  • A Mecseknél élek, itt sok motoros megsérül, ezért 2 évvel ezelőttig elvből nem ültem motorra, de fokozatosan jöttek a képek a fejemben, hogy én ezt akarom és nem eresztenek.
  • 10+ éve van B jogsim, de nem vezetek, mert félek a forgalomban.
  • Szeretnék A-s jogsit.

Tudom, hogy ezt a forgalom parát mindenképp le kell küzdenem, hisz repülve nem lehet eljutni terepre. (És jogsit szerezni sem.)

Mindenki annyi mindent mond. Vannak a lehúzó emberek, akik azt mondják:

  • miért akarom mindenképp megölni magam motorral?
  • felejtsem el a motort ha autót sem merek vezetni

Egy 37 éves egyedülálló lány, aki műszaki analfabéta, de végre akar kicsit élni is, nem csak elnyomni magában minden álmot, képes lehet biztonsággal megtanulni motorozni?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tudom a forgalomtól való félelem leküzdése kizárólag rajtam múlik, vagy sikerül, vagy nem, de teljesen elmebeteg vágyálom nekivágni, vagy megér egy próbát?

Ott van még az is, hogy már egy sisakot is szakértelemmel kell megvásárolni. Simán azt mondtam egyre, hogy szorít, hörcsögpofit is csinált elöl, aztán kiderült hogy nagy a fejemre, mert tarkónál volt hely. Hol van még a megfelelő védőruha, a megfelelő motor kiválasztása, annak okos karbantartása, amihez rengeteg tudás kell? Sok százezret, milliót el lehet költeni tévesen.

Soha nem volt újévi fogadalmam, ássam el mélyre a mostanit is, hogy szeretnék a természetben endurozni?

[wpdiscuz-feedback id=”46waqhcvt2″ question=”Te mit gondolsz erről? Írd meg hozzászólásban!” opened=”0″][/wpdiscuz-feedback]

Tudom, hogy bármilyen motor könnyedén képes megölni, felelősséggel szeretném csinálni.

Férfi segítség nélkül halva született ötlet?

Ne nagyon bántsatok légyszi, de azért mondjátok meg, ha felejtsem el!

173 cm, 55 kg

Köszönöm!”

És a csajok csoportbeli tanácsai után az én válaszom a kérdésre:

Kedves Kérdező!

Ha azért jöttél ide, hogy lebeszéljünk, akkor rossz helyen jársz. Itt relatív magas azoknak a nőknek a száma, akik motorozni szeretnének, és azoké is, akik már megvalósították ezt az álmukat. Ez nem az a csoport, ahol le fogunk beszélni az álmaidról pláne ha az a motorozással kapcsolatos.

Szóval szerintem ez egy szuper gondolat, szuper cél, Hajrá!

Az Africa Twinhez tennék még hozzá annyit, hogy én kb. 28 éve motorozom, 180 cm magas vagyok és még egyszer sem mertem elhozni tesztelni, mert nekem túl magas és túl nehéz. Idén Ami kipróbálta, ő is magas de ahogy mesélte, ő is küzdött vele. Kezdő motornak semmiképp nem ajánlanám.

Persze én choppereken szocializálódtam, jobban szeretem a talpammal tolni a szelet és szeretem, ha leér a lábam a motorról. Viszont a Transalp nagyon tetszett, az teljesen emberközeli méretű, a te magaságoddal akár első motornak is elmegy szerintem, ha megtanulsz vezetni.

A krosszmotoroknál meg úgy van, hogy van belőlük street legal (rendszámos is), ha valaki nem csak pályán, versenyzésre használná, de csomagolni nem lehet rájuk, az nem arra való.

Simán meg lehet oldani (saját) férfi fegítsége nélkül, hiszen a legtöbb szervizben, motoros boltban úgyis férfiak dolgoznak, akik készséggel segítenek mindenben, hiszen ez a dolguk. Azért azt ajánlom, hogy mielőtt szervizt választasz, kérd ki a tapasztaltabb csajok véleményét, hogy melyik megbízható szakit ajánlják. De ez a probléma még egy kicsit odébb van.

Ha még mindig nem hiszed el, hogy meg tudod csinálni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a csajt:

Szerintem szuper az újévi fogadalmad, és azzal, hogy kiírtad a csoportba, máris egy csomó támogató energiát kaptál, szóval szuper lesz. Hajrá!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük