MotorokMotorozás

Should I stay or should I go? – Milyen esetben motorozhatunk kijárási korlátozáskor?

motorozzak e kijarasi tilalomkor 01Néhány hónapja még elképzelni sem tudtuk a mostani helyzetet. Lelkesen vártuk a tavaszt, hogy végre nyeregbe pattanjunk és rójuk az utakat. Erre meg itt ez a fránya koronavírus.

A héten már utolsókat rúgja a tél, majd amint végleg beköszönt a tavasz, mindenki menne majd a szabadba sportolni, kirándulni, utazni és persze motorozni. De vajon lehet-e? A múlt szombattól április 11-ig a Kormány korlátozza a kijárást, így csak olyan okból szabad elhagyni otthonunkat, mely elengedhetetlen.

Persze, azért ennyire nem szigorú a szabályzás. A részleteket a média már múlt héten közreadta, de ha még nem olvastad volna, a Magyar Közlöny honlapján pótolhatod. A tavaszt bizonyos szintig lehet majd élvezni, de nem árt óvatosnak lenned.

Munkába járni, vásárolni továbbra is lehet, de aki megteheti, attól azt kérik, hogy csak úgy indokolatlanul ne hagyja el otthonát. Ezt az áldozatot mindenkinek meg kellene tennie saját maga és embertársai érdekében. Aki felelősségteljesen gondolkodok, az belátja a kijárási korlátozás fontosságát.

Ha motorral jársz dolgozni, bevásárolni, akkor nyugodtan megteheted, de egy ideig mondj le a hétvégi motoros kiruccanáskor, bár a kirándulni lehet. Az viszont tény, hogy ha elmész erre-arra, akkor a fertőzés kockázata megnő.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egy motorozással töltött nap során meg kell állnod enni, inni – az éttermek amúgy zárva vannak – toalettre menni, tankolni és ilyenkor ki vagy téve a fertőzésnek. Ne kockáztass, ha nem muszáj.

Olvass cikkeket a motor karbantartásáról!

Persze, rém unalmas otthon kuksolni, de végy erőt magadon. Használd ki az időt, és végezd el a motorodon az eddig elmarad javításokat, karbantartásokat. Tisztítsd ki a motoros cuccaidat, nézd át őket, hogy nincsenek-e megsérülve, elszakadva.

Ha egy kicsit alaposabban körülnézel a motorod közelében, tuti, hogy találsz még tennivalót. Rendezkedhetsz a műhelyben, garázsban. Kiszórhatod azokat a cuccokat, amire már nincs szükséged, és mire vége lesz ennek a karantén helyzetnek, minden a helyén lesz, többek között az egészséged, és te magad is a motorod nyergében.

Szóval stay at home, ha lehet!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük