HírekMotorbemutatóMotorok

Versenytartozékok a BMW S 1000 RR-hez

bmw performance tartozekok 1Gyártásának 2009-es kezdete óta a BMW S 1000 RR egyet jelent a legmagasabb szintű dinamikus motorozással a superbike kategóriában – az utakon és a versenypályán egyaránt.

Az M Performance tartozékok választékával a BMW Motorrad ismét előrelépett, a BMW S 1000 RR-hez a BMW M autóknál megszokotthoz hasonlóan gondosan válogatott különleges alkatrészek bemutatásával. A tartozékok kifejlesztése során a márka jelentős versenytapasztalatokra építkezhetett – céljuk pedig, hogy még tovább fokozzák az új S 1000 RR menetdinamikáját különösen a versenypályán. Ennek megfelelően az M Performance tartozékok választéka nemcsak a motor tömegét csökkentő alkatrészeket, hanem számos, speciális funkciót kínáló elemet is tartalmaz.

A burkolatok esetében különösen könnyű és erős karbonszálas alkatrészek választhatók: M Carbon airbox burkolat, M Carbon láncvédő az M Carbon hátsó sárvédővel együtt, M Carbon első sárvédő, M Carbon jobb és bal oldali tankborítás, M Carbon jobb és bal felső idom. A három eltérő ülésváltozat – M sportülés, M magas ülés és M alacsony ülés – segítségével az új S 1000 RR tökéletes ergonómiával a motoros alkatára szabható.

Az M Performance kiegészítő kínálata különböző lábtartó-változatokat is tartalmaz. Az S 1000 RR alapfelszereltséghez tartozó lábtartója az M lábtartóval és az M utas lábtartóval fejleszthető tovább. A kifejezetten versenypályákra tervezett M lábtartó-rendszer további ergonomikus állítási lehetőségeket kínál.

Az állítható és felhajló M kézifékkar kifejlesztése során a tervezők szintén a versenysportban szerzett tapasztalatból merítettek ihletet. Versenypályán való használatra az M távoli első fék állító segítségével a motoros a kar behúzótávolságát a kormány bal oldali végéről, menet közben is állíthatja. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kormány bal oldalán a felhajló M kuplungkar méltó párja az M kézifékkarnak. A speciális karokhoz M kézifékkar-védő és M kuplungkar-védő is elérhető. Mindezeken felül az S 1000 RR alap kormánya a csutka kormányhoz való M jobb és bal oldali villabilincsekkel tehető még egyedibbé és ergonomikusabbá.

bmw performance tartozekok 2A gyorsulást, a lassulást, a fordulékonyságot, valamint a rugózást és a csillapítást kétféle M Performance kerékszett segít optimalizálni. Már a kovácsolt, nagy szilárdságú alumíniumból készült M első és hátsó kerék is számos előnyt kínál e téren, viszont a könnyű, karbonszálas anyagból készült M Carbon első és hátsó kerék a rugózatlan és forgó tömegek csökkentésével szinte tökéletesen kihasznál minden ezzel kapcsolatos lehetőséget. A kerekek termékpalettájában az M tengelyvédők is megtalálhatók.

Az M Performance kiegészítő-kínálata olyan könnyített alkatrészeket is tartalmaz, mint az M láncfeszítő vagy az M könnyített akkumulátor. Az S 1000 RR-hez kínált termékeket a kerék-állvány adapter készlet és az M borítás-készlet teszi teljessé.

Az RR folyamatos és főleg következetes fejlesztéseknek köszönhetően a mai napig képes megőrizni vezető szerepét a kategóriában – 2019-ben immáron harmadik generációjával.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük