fbpx

Dakar 2015 – Célba értek a bajnokok

laia sanz 32015. január 17-én ért véget a nagy múltra visszatekintő terepverseny idei megmérettetése. A szombati napon délelőtt 10:00 órától 22:00 óráig várták a rajongók az elsőként célba érkezőket.

A motorosok közül Marc Coma végzett az első helyen, aki helyi idő szerint 14:44-kor fejezte be a hosszú versenyt. Spanyolország ünnepelt női motorosa Laia Sanz a 8. helyen, és a tavalyi évhez képest az idén szerencsésebb Rosa Romero Font az 52. helyen futott be.

Laia már az első napon megszerezte az előkelő 16. helyet az összesített listán, és a napok teltével egyre feljebb tornázta magát. Bár az 5. napon a 17. helyre szorult, az ezt követő időben javítani tudott pozícióján, így a 8. napon már a 9. helyen, majd a verseny végéig, az utolsó előtti napig a 8. helyen szerepelt. Álma így valóra vált, és nem hogy az első 30-ban, de az első 10-ben szerepelt a célba érkezők között. Szurkolói, hozzátartozói és honfitársai méltán lehetnek büszkék teljesítményére. Egészen biztos, hogy még sokat hallunk róla.

Rosa Romero Font a tavalyi kiesése után idén végre végig tudta motorozni a versenyt, és becsülettel helytállt. Bár a kezdő napon a mezőny végén, a 118. helyen végzett, keményen állta a sarat, és sokkal több helyezést tudott átugrani, mint honfitársnője. Kitartó motorozásának eredménye végül az 52. helyet hozta meg a célvonalban.

A motoros csajokhoz hasonlóan a quados nők is mindvégig nyeregben maradtak, így Camelia Riparoti a 15., míg Paula Galvez a 18. helyen végzett. A versenyből oly sok kiesőt számláló quados mezőnyben így a két kemény nő szintén megharcolt a csajok becsületéért, és kivívták maguknak az elismerést.

Miután a motoros Dési János kiesett, a 10. napon a másik magyar csapatnak, az autósok között indult, Sebestyén Sándornak, Bognár Józsefnek és Jargalsaikhan Damdinbaljirnak is el kellett búcsúznia a versenytől egy félre sikerült tankolás miatt, mely után a kocsi motorja működésképtelenné vált.

Szombat este 8 körül minden versenyző célba ért Buenos Airesben a versenyzőket fogadó pódiumon, és ünnepélyes keretek között kiosztották a dobogósok díjait. A rajongók és hozzátartozók tengerében, örömmámorban úszó bajnokok méltán lehetnek büszkék teljesítményükre, mivel az egyik legnehezebb versenyen végezhettek kitűnő eredménnyel.

Idén az időjárási körülmények miatt a Dakar keményebb volt a vártnál, és ehhez a szervezők is jócskán hozzátettek azzal, hogy az útvonalak kijelölésekor sikerült kiválasztaniuk a leginkább embertpróbálókat. Minden bizonnyal, ez jövőre sem lesz másképp. Bízunk abban, hogy a 29 éves Laia Sanz jövőre dobogós helyen tud végezni. Minden esélye meg van rá eddigi teljesítményét látva. Hajrá!camelia liparotilaia sanzlaia sanz 2paula galvezrosa romero font

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x