EseményekMotorverseny

Dakar 2015 – Célba értek a bajnokok

laia sanz 32015. január 17-én ért véget a nagy múltra visszatekintő terepverseny idei megmérettetése. A szombati napon délelőtt 10:00 órától 22:00 óráig várták a rajongók az elsőként célba érkezőket.

A motorosok közül Marc Coma végzett az első helyen, aki helyi idő szerint 14:44-kor fejezte be a hosszú versenyt. Spanyolország ünnepelt női motorosa Laia Sanz a 8. helyen, és a tavalyi évhez képest az idén szerencsésebb Rosa Romero Font az 52. helyen futott be.

Laia már az első napon megszerezte az előkelő 16. helyet az összesített listán, és a napok teltével egyre feljebb tornázta magát. Bár az 5. napon a 17. helyre szorult, az ezt követő időben javítani tudott pozícióján, így a 8. napon már a 9. helyen, majd a verseny végéig, az utolsó előtti napig a 8. helyen szerepelt. Álma így valóra vált, és nem hogy az első 30-ban, de az első 10-ben szerepelt a célba érkezők között. Szurkolói, hozzátartozói és honfitársai méltán lehetnek büszkék teljesítményére. Egészen biztos, hogy még sokat hallunk róla.

Rosa Romero Font a tavalyi kiesése után idén végre végig tudta motorozni a versenyt, és becsülettel helytállt. Bár a kezdő napon a mezőny végén, a 118. helyen végzett, keményen állta a sarat, és sokkal több helyezést tudott átugrani, mint honfitársnője. Kitartó motorozásának eredménye végül az 52. helyet hozta meg a célvonalban.

A motoros csajokhoz hasonlóan a quados nők is mindvégig nyeregben maradtak, így Camelia Riparoti a 15., míg Paula Galvez a 18. helyen végzett. A versenyből oly sok kiesőt számláló quados mezőnyben így a két kemény nő szintén megharcolt a csajok becsületéért, és kivívták maguknak az elismerést.

Miután a motoros Dési János kiesett, a 10. napon a másik magyar csapatnak, az autósok között indult, Sebestyén Sándornak, Bognár Józsefnek és Jargalsaikhan Damdinbaljirnak is el kellett búcsúznia a versenytől egy félre sikerült tankolás miatt, mely után a kocsi motorja működésképtelenné vált.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szombat este 8 körül minden versenyző célba ért Buenos Airesben a versenyzőket fogadó pódiumon, és ünnepélyes keretek között kiosztották a dobogósok díjait. A rajongók és hozzátartozók tengerében, örömmámorban úszó bajnokok méltán lehetnek büszkék teljesítményükre, mivel az egyik legnehezebb versenyen végezhettek kitűnő eredménnyel.

Idén az időjárási körülmények miatt a Dakar keményebb volt a vártnál, és ehhez a szervezők is jócskán hozzátettek azzal, hogy az útvonalak kijelölésekor sikerült kiválasztaniuk a leginkább embertpróbálókat. Minden bizonnyal, ez jövőre sem lesz másképp. Bízunk abban, hogy a 29 éves Laia Sanz jövőre dobogós helyen tud végezni. Minden esélye meg van rá eddigi teljesítményét látva. Hajrá!camelia liparotilaia sanzlaia sanz 2paula galvezrosa romero font

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük