fbpx

Saját motor teszt: Az utcai dübörgő – Suzuki LS 650 Savage 2003

A Suzuki Savage egy igazi kis chopper, egy igazi kis országúti, nézelődős gép.

Bár könnyen gyorsul, és van benne lóerő rendesen, de nem száguldozós motorról van szó. Tehát nem egy gyorsasági vagy speed motorról, hanem egy 100-140 kilométer/óra sebességet könnyen tartani tudó, kényelmes kis chopperről. Nem egy kanyarvadász motor, hanem egy tájat nézegetős, lassabban haladós, forgalom és látványosság figyelős motor.

Saját motor teszt: Suzuki LS 650 Savage, a Big Single

Csapatban való gurulásra csak akkor ajánlott, hogyha a csapat többi tagja is chopperes, mert ebben az esetben ez a motor kitűnő választás. Nem eszik sokat, öt-hat litert fogyaszt százon. Viszont kisebb, 10,5 literes tankkal rendelkezik, ezért elég sűrűn meg kell vele állni tankolni.

Körülbelül százhetven-száznyolcvan kilométerenként álltam meg, volt, hogy gyakrabban, mivel nekem nem a cél, hanem az út volt a lényeg. Megálltam, megtankoltam, ittam egy kávét. Elsősorban a kávé és a hely feelingje miatt álltam meg, és nem azért, mert kifogyott volna, vagy fogyóban lett volna a benzin.

Kényelmes, laza testtartást biztosító motor, igazán tudom ajánlani több kilométer, nagyobb túrák esetén is. Az ülése is kényelmes, akár egy fotelben ülne az ember. Első ülése mély és széles, ami kifejezetten előnyös a hosszabb túrák esetén, a hátsó ülése vékonyabb, keményebb, de még mindig a kényelmesebb ülések közé tartozik.

A Suzuki Savage kifejezetten jó chopper, ugyanúgy ajánlom túrázásra, mint motoros találkozókhoz, egyedüli és csapatos guruláshoz. A motorosok között elismert, főleg öblös hangja miatt, de elsősorban nem a férfiak, hanem a nők számára találták ki. (Esetleg alacsonyabb férfiak számára).

Az ülése elég alacsonyan van, leér róla a kis növésű emberek lába is telitalppal, ami kifejezetten előnyös a motorosok számára.

Egyszóval szívemből ajánlom a Suzuki Savage-t, akár kezdő, akár haladó motorosok számára is.

Balesetmentes kilométereket, széles utat, gumifákat kívánok minden motorosnak!

Lapozz a műszaki adatokhoz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x