fbpx

Porrá égtek a motorok a MotoGP elektromos motorversenyének tesztjén

motoe jerez versenypalya tuzA közelmúltban tűz ütött ki a jerezi motorverseny-pálya depójában, ahol éppen a MotoE világkupa utolsó előtti hivatalos tesztje zajlott. Személyi sérülés nem történt, viszont az egész paddock leégett, benne pedig az összes motor.

A MotoGP elektromos motorversenyének tesztjeit három naposra tervezték, de pontosan az előző este megsemmisült az a 18 darab motorkerékpár, amelyekkel teszteltek volna.

Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben, viszont, mivel Cádiz tartomány tűzoltósága nem tudta megfékezni a lángokat, többek között odaveszett FIM Enel MotoE világkupa felszerelésének bizonyos része, a 18 Energica Ego Corsa motor, laptopok, egyéb berendezések.

Ahogyan szokás, egy külön depórészt alakítottak ki a pálya egyik parkolójában, ahol a motorokat tárolták, szervizelték.

Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet. Nicolas Goubert, a sorozat igazgatója szerint, 4 ember maradt a helyszínen, akik a motorok töltéséért feleltek. Elmondásuk szerint, a töltési folyamat végén, arra lettek figyelmesek, hogy az egyik boxból füst jön ki. Hiába próbálták fékezni a tüzet, nagyon gyorsan terjedt.

A MotoE 12 csapattal indulna el, s több európai MotoGP-verseny betétfutamaként rendeznék meg. A nyitófutamot pontosan Jerezbe tervezték, mégpedig május 3-5-ig – ez már biztosan elmarad, hiszen újra le kell gyártani a motorokat, illetve az elmaradt teszteket elvégezni.

Az eredeti időpontok így néznek ki:

Spanyol Nagydíj – Jerez – május 3–5. ELMARAD
Francia Nagydíj – Le Mans – május 17–19. KÉRDÉSES
Német Nagydíj – Sachsenring – július 5–7.
Osztrák Nagydíj – Spielberg – július 5–7.
San Marinó-i Nagydíj – Misano – szeptember 13–15. (dupla forduló)

Forrás: Nemzeti Sport, index.hu
Fotó: MTI/EPA

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x