fbpx

Éjszakai ragyogás

macna Night Eye2A hollandiai Veghel-ben működő Splash Design egy forradalmian új ruházati technológiát mutatott be a legutóbbi EICMA-n.

 

A Macna márkajelű, motorosok számára készült ruházatok már ezt az új eljárást hasznosítják a jobb láthatóság érdekében. Az új eljárás ötlete Patrick Kant tervező anyából pattan ki. A különleges fényvisszaverő anyag Night Eye névre hallgat, melyet egy hatásos bemutató keretében ismerhettek meg a kiállítás látogatói a cég standján.

A Macna ruházatok egy olyan technológiával készülnek, mely alkalmassá tesz egy normál külsejű motoros ruhát arra, hogy éjjel olyan hatásfokkal világítson minden egyéb energiaforrás nélkül, mint egy közlekedési jelzőtábla.

A Night Eye-ban található mikroszkopikus üvegszemcsék visszaverik a rájuk eső fénysugarakat és úgy működnek, mint apró fényszórók, melyek így az anyag egész felületét fényessé teszik. A cég szerint már a nagyon nagy távolságból érkező fénysugarakat is hatásosan hasznosítja a Night Eye, így a többi közlekedő jóval hamarabb észlelheti a sötétben haladó motorost.Macna Night EyeMcana standnight eye fabric drw

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x