fbpx
CsajokMotoros divatTetkó a csajokon

A tetováltatás legfőbb motiváló ereje a divat?

divat tetov%C3%A1l%C3%A1sA tetováltatni vágyó emberek csoportokra is feloszthatók a motiváltságuk alapján.

Ez nem azt jelenti, hogy lehet kategorizálni, mert nincs két egyforma ember, azaz két ugyanolyan indok sem lehet. Az emberek mindegyike különböző indíttatással applikáltat mintát a bőrébe, azonban ezekben a meggondolásokban átfedések láthatóak.

Gyakori motivációs alap az emlékezés, emlékhely teremtése – az egyén számára fontos eseményről, személyről, személyekről. A halottakról való megemlékezés egyik formája az ilyen emléktetoválások készíttetése, melyek által élete végéig magán hordozza az alany, az elhunyt portréját, vagy egy rá emlékeztető mintát.

De kiemelkedő motivációnak ismerik el a divatot is az általam megkérdezett tetováló művészek. Az elmondásuk alapján az esetek 70 %-ában a divat motiválja az embereket. Itt főként a 20-25 év alattiakra gondolnak, akik még nem rendelkeznek kiforrott egyéniséggel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Én személy szerint úgy látom, hogy ma Magyarországon, vagy akár Európában, a tetoválásoknak nincs értelme. Ez kicsit furának tűnhet, de így van. Mindegy hogy az egy tradicionális »jellegű« koji, vagy egy polinéz minta, a mi kultúrkörünkben nincsen jelentése. Nem erősíti a fennálló rezsimmel való szembenállást és nem fog jó szerencsét hozni a tengeri halászaton sem.” (Dorogi Péter Viktor – Trike Art Tattoo)

Ezt a mentalitást többen erősítik meg, de többen cáfolják is… Ez a széttagoltság pedig a vendégkör nagyságából eredeztethető, mert a nagyobb szalonokban, ahol több tetováló dolgozik, mint például a budapesti Celtic Moon, ott nyilván több vendég is fordul meg, s a divatból tetováltatók aránya ezért kevesebb lehet.

„A szándék a »csak úgy akarok valamit«-től egészen a »hosszú évek óta precízen tervezgetem«-ig terjed. Nyáron sok turista jön, aki képeslap helyett valami kis apró tetoválást visz haza emlékbe. Vannak emléktetoválások, amik hasonlítanak a Miami Ink-es sztorikhoz. Mostanában sokan takartatják el a régi tetoválásukat, egyszerűen, csak mert már elavultnak érzik. Ilyenkor inkább esztétikai okok szerepelnek motivációként.” (Kis Brigitta – Celtic Moon Tattoo)

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x