MotorbemutatóMotorok

A Harley-Davidson Indiában is bemutatja legújabb modelljét

harley davidson street 750 rA Harley-Davidson a távol-keleti piacon először a 2014-es India Auto Expo-n mutatja be új modelljét, a Street 750-et február 7-11 között.

A Harley mindkét újdonságát – a Street 750-et és a Street 500-at egyaránt – árusítja majd az indiai piacon, de utóbbi csak 2015-ben lesz kapható. Annak az oka, hogy idén csak a Street 750 lesz bemutatva az, hogy a Harley-Davidson nem akarja összezavarni a helyi vásárlókat két új modellel azonos idejű piacra dobásával, így hagyva nekik időt, hogy jobban koncentrálhassanak a 750-es megismerésére.

A motorblokk kivételével a Street 750 és a Street 500 között tulajdonképpen semmilyen különbség nincs. A Street 750 korábbi bevezetését az indiai piacon az ottani vásárlói rétegek nagyobb érdeklődése is indokolja. Eközben Amerikában a legkisebb Harley-k mindkét változata elérhető az érdeklődők számára. A Harley –Davidson-nak Indiában már 13 viszonteladója van, és az év folyamán további 16 kereskedés megnyitását tervezik.

A Harley-Davidson 2014-es újdonságait, a Street modellcsalád két tagját a milánói EICMA motorkerékpár kiállításon mutatta be először. A hatsebességes váltóval szerelt Street 60 fokos hengerszögű, V2-es, vízhűtéses, új fejlesztésű motorblokkja a Revolution X névre hallgat és 750, illetve 500 cm3-es változatban kerül beépítésre. A Street 13 éve az első, teljesen új platformú motorkerékpár a cég kínálatában. A legkisebb Harley-val a gyártó a kezdőket, a kisebb növésűeket és a női vásárlókat célozza meg, akik nem szeretnének hatalmas súlyú motorral küzdeni.

Továbbá a gyártó a távol-keleten is ezzel a koncepcióval igyekszik új piacokra betörni. A Street súlya csekélyebb a modellpaletta eddigi legkönnyebb tagjánál, a Sportster-nél. A 217 kilogrammos súly az alacsony üléspozícióval, és a keskeny kialakítással kombinálva könnyen kezelhetővé teszi. A Street a nagy melegben vízhűtésével is hozzájárul a zsúfolt városi közlekedés leküzdéséhez, így nem kell számolnunk a túlmelegedett léghűtéses hengerekkel. A külsőt meghatározza a Harley Dark Custom dizájnja, így sok feketére fényezett alkatrész domináns a megjelenésben.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük