CsajokTetkó a csajokon

Bíró Blanka, az old school tetoválások mestere

biro-blanka-invictus-tattooAz Invictus Tattoo-ban dolgozó ifjú hölgy, Blanka nem csak tetovál, de imád festeni és a művészet az élete.

Blanka beavatott bennünket abba, hogyan jött a tetováló szakma iránti érdeklődés az életében és milyen utat járt be eddig.

─ Már általános iskolában felmerült bennem, hogy kipróbálnám milyen tetoválni, mert miután mindig firkálgattam magamat, az osztálytársaim kérték, pingáljak rájuk valamit zseléstollal.

És hogyan csöppentél a tetováló szakmába?

─ Gimis koromban kerestem magamnak egy szimpatikus tetoválót. Ő Mártika, a volt Vasmacska Tattooból, aki szintén old school stílusban utazik. Összebarátkoztam vele, megengedte, hogy bejárjak hozzá és nézhessem, hogyan dolgozik. Neki köszönhetem az alapokat. Miután eltelt elég idő a megfigyeléssel, tanulással, vettem egy tekercses gépet és elkezdtem otthon az ismerőseimen gyakorolni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hány éve tetoválsz?

─ Négy éve készítettem az első mintát, másfél éve pedig rendszeresen űzöm a szakmát.

Valamilyen rajzzal kapcsolatos végzettséged van egyébként, vagy egészen más területen tanultál?

─ Tervezőgrafikát végeztem, rajziskolába is jártam és egy festőművész barátom foglalkozik velem már több éve.

Milyen helyeken dolgoztál már?

─ Ha mindent nézünk, akkor bölcsődében, majd cipőboltban, valamint Keszthelyen a Fat Buddha Tattoo-ban nyárimunkaként.

Az Invictusban mióta tetoválsz? És hogy kerültél oda?

─ Bő egy éve. Elhatároztam magam és összeírtam egy listát, amin tetováló szalonok címei voltak. Felpattantam a biciklimre és egy nap alatt végig tekertem egész Pestet. Az Invictus Tattoo volt a legszimpatikusabb, ahol azt mondták, hogy szóba jöhet a felvétel. Éppen akkor költöztek át az új szalonba, és Gyuszi felajánlotta, hogy jöjjek vissza 1 hónap múlva, és ha sok lesz a munka, akkor próbára tehetem magam. Elvittem a tanulmányrajzaimat és a festményeimet. Először szombati napokon tetováltam, azután megfeleltem és ott lehettem már állandóan.

Mit szeretsz a munkádban, mi adja azt a pluszt, amiért csinálod?

─ Számomra a leginspirálóbb, hogy a tetoválás által kapcsolatot hozok létre, amely a vendégem és tetoválása; az ember és kép között alakul ki. Ennek a milyensége határozza meg, hogy mennyire jól dolgoztam. Ez inspirál, hogy minél jobban teljesítsek – ebben a nagyon szoros, örök kapcsolatban, a vendégem örömmel viselhesse a mintámat és szerves részévé válhasson. Szeretek más és más emberekkel találkozni, el kell nyernem bizalmukat. Egy hullámhosszra kell kerülnöm velük, hogy a lehető legjobb és az elképzeléseiknek megfelelő minta születhessen. Szeretem nagyon a munkahelyemet, itt igazán jól érzem magam. Laza hely, jófejek a munkatársaim és a főnököm. Itt mindig van mit csinálni.

A profiloldaladon olvastam, hogy az old school minták a kedvenceid. Miért?

─ Kezdetektől fogva ez a stílus állt hozzám a legközelebb. Szeretem a valóságtól valamilyen szinten elvonatkoztatott mintákat, és az egyszerűsített, de kimért formákat.

Akkor ezek szerint, ha valaki ilyen jellegű mintát kér a szalonban, rögtön hozzád küldik?

─ Igen, aminek természetesen nagyon örülök. Előfordult olyan eset is, ahol én ismertettem meg a vendégemmel az old school mintákat.

A rajzolás, a festés nagyon lényeges számodra, ahogyan látom…

─ Persze, nekem mindig igényem lesz rá. Fontos, hogy saját magammal is foglalkozzak. Úgy gondolom, hogy a folyamatos fejlődéshez elengedhetetlen.

Mi volt életed legnehezebb munkája eddig?

─ A páromra tetoválni. Ő nem igazán bírja a tetoválás okozta fájdalmakat, de szeretettel viseli, amiket készítettem neki.

Mik a terveid a jövőre nézve?

─ Fejlődni, tanulni a művészetek terén; dolgozni azon, hogy letisztázódjon a stílusom és szeressék is az emberek; megmutatni, milyen klasszak a tradicionális old school minták.

Mit gondolsz Blanka munkáiról? És az old school mintákról?biro-blanka-invictus-tattoo-profilkepbiro-blank-invictus-tattoo4biro-blanka-invictus-tattoo1biro-blanka-invictus-tattoo2biro-blanka-invictus-tattoo3biro-blanka-invictus-tattoo5biro-blanka-invictus-tattoo6biro-blanka-invictus-tattoo7biro-blanka-invictus-tattoo8biro-blanka-invictus-tattoo9biro-blanka-invictus-tattoo10biro-blanka-invictus-tattoo11biro-blanka-invictus-tattoo12biro-blanka-invictus-tattoo13biro-blanka-invictus-tattoo14biro-blanka-invictus-tattoo15

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük