CsajokTetkó a csajokon

Az oldschool tetoválás

oldschool kartyaA negyvenes években a klasszikus, kikötői minták uralkodtak a bőrön. Az egyik legismertebb stílus az old school…

Annak idején főleg matrózokon láthattunk ilyesfajta mintákat. Ám akkor még korántsem számított divatosnak vagy elfogadottnak ez a dolog, nem úgy mint napjainkban! Mára az old school-ból nőtték ki magukat a rockabilly és rock’n’roll minták, később a new school stílus.

A matrózok testén megtalálható főbb motívumok a horgony, a nők  – itt jön képbe a pin up girl motívuma – a patkó, a lóhere, a szívek, a pókháló, az osztott csillagok, az iránytű, az évszámok, a női nevek, a fecskék, a rózsák voltak.

Az old school tetoválások megszerkesztettsége egyszerű, sok fekete tintával és kevés színnel, mert a tetoválás kezdeti időszakában csekély volt a választék színes tintából. Manapság az oldschool designok sokkal színesebbek, összehasonlítva elődjeikkel, köszönhetően a tattoo-felszerelés fejlődésének.

Manapság is sok hű követője van az időtlen retro tetoválásoknak, sőt egyre inkább kezdenek újra divatba jönni. Újraéled a tradicionális minták népszerűsége. Jelenleg a rockabilly stílusú cseresznye, madárka és dobókocka a menő. Más kérdés, hogy ebben érdemes-e követni a divatot, hisz míg az változik, ez bizony örökre szól.

oldschool pillango

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az Old Scool stílus jeles képviselője Sailor Jerry tetováló mester, akinek ábráin kedveltek a macskafejek, a dobókocka, a nyolcas billiárd golyó, a swing koponya, a pókháló és a csajok. Az oldschool és egyéb tetoválásokon sokszor ábrázolt nők még: Bettie Page, Betty Boop, vagy Marylin Monroe.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük