fbpx

Az oldschool tetoválás

oldschool kartyaA negyvenes években a klasszikus, kikötői minták uralkodtak a bőrön. Az egyik legismertebb stílus az old school…

Annak idején főleg matrózokon láthattunk ilyesfajta mintákat. Ám akkor még korántsem számított divatosnak vagy elfogadottnak ez a dolog, nem úgy mint napjainkban! Mára az old school-ból nőtték ki magukat a rockabilly és rock’n’roll minták, később a new school stílus.

A matrózok testén megtalálható főbb motívumok a horgony, a nők  – itt jön képbe a pin up girl motívuma – a patkó, a lóhere, a szívek, a pókháló, az osztott csillagok, az iránytű, az évszámok, a női nevek, a fecskék, a rózsák voltak.

Az old school tetoválások megszerkesztettsége egyszerű, sok fekete tintával és kevés színnel, mert a tetoválás kezdeti időszakában csekély volt a választék színes tintából. Manapság az oldschool designok sokkal színesebbek, összehasonlítva elődjeikkel, köszönhetően a tattoo-felszerelés fejlődésének.

Manapság is sok hű követője van az időtlen retro tetoválásoknak, sőt egyre inkább kezdenek újra divatba jönni. Újraéled a tradicionális minták népszerűsége. Jelenleg a rockabilly stílusú cseresznye, madárka és dobókocka a menő. Más kérdés, hogy ebben érdemes-e követni a divatot, hisz míg az változik, ez bizony örökre szól.

oldschool pillango

Az Old Scool stílus jeles képviselője Sailor Jerry tetováló mester, akinek ábráin kedveltek a macskafejek, a dobókocka, a nyolcas billiárd golyó, a swing koponya, a pókháló és a csajok. Az oldschool és egyéb tetoválásokon sokszor ábrázolt nők még: Bettie Page, Betty Boop, vagy Marylin Monroe.

 

Nincs még vége, lapozz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x