fbpx

Mondd, te mit választanál?

monddtemitvalasztanalEgy angol egyetem három országra kiterjedő felmérése érdekes eredményeket hozott.

Nemrég fejeződött be az angol University of Strathclyde motorosok közt végzett felmérése. A vizsgálat Anglia, Németország és Amerika motorosaira terjedt ki, nemtől és kortól függetlenül. A tanulmány kimutatta, hogy egyre több fehérgallérost csábít el a motorozás, főleg életük későbbi szakaszában. A kékgalléros réteg számára inkább az olcsó közlekedési eszközt, a lázadás szimbólumát jelenti. És természetesen sokan vannak, akik most élik második fiatalkorukat, és a múlt hiányosságainak pótlásaként pattannak motorra.

Ha választani kéne a nők és a motorok közt, a férfiak 76%-a inkább az előbbit választaná. Hogy a maradék 34% miért inkább a motort választaná, nos, arra nem tér ki a kutatás. Vannak azonban olyan esetek, amikor sokkal kevesebbet hezitált az ember lánya/fia. A válaszadók 32%-a inkább motorozna, mint, hogy a gyerekeivel kelljen töltenie az idejét. 29% inkább motorozna egy jót a karácsonyi rokonlátogatások helyett.

A megkérdezettek negyede a meleg kandalló nyugalmát cserélné fel a motorozásra. Ugyanennyien passzolnák a naplementét is. 24% képes lenne lemondani a gyerekekről is a motorozás kedvéért. 22%-ukat jobban csábítja a motor duruzsolása, mint egy pöpec old-timer. 17% kutyázás helyett, míg 11% macskázás helyett is inkább motorozna.

A nők válaszaiból leszűrt eredmények sokkolóak. Míg a megkérdezett férfiak 56%-a válaszolta azt, hogy inkább motorozna a csemetékkel való játék helyett, a nők 88%-a vélekedik így. Valószínűleg a legtöbb ember arra a kérdésre, hogy letenné-e a motort egy kisbaba kedvéért, hevesen bólogatna. Nos, a megkérdezettek negyede így gondolta. Azonban minden igennel válaszoló megkérdezett férfi volt. A nők közül senki nem lenne képes lemondani a motorozásról.

Természetesen a fenti felmérés nem tükrözi a motoros társadalom egészének életformáját, azonban mindenképpen érdekes eredményeket mutat a „nyugatról”. És te miről lennél képes lemondani a motorozás kedvéért?

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x