HírekEseményekMotoros találkozó

Pokol Angyalai már Magyarországon is

hells colorEgy órája érkezett a hír, hogy a hannoveri Eurorun keretében egy magyar motorosklubot is teljes jogú tagjává fogadott a nagy múltú Hells Angels MC.

Annak idején egy motoros ismerősöm azt mondta, hogy egy olyan férfinek, aki életmódjának tekinti a motorozást, nem lehet más álma, mint hogy egy Harley-szerelő műhelyben dolgozzon, és a Hells Angels Motoros Klub tagja legyen. A legendás, híres-hírhedt klub, gyerekkora óta megbabonáz minden bikert.

Néhány éve több, mértékadó, régi, magyar motoros klub összefogott az elérhetetlennek tűnő cél érdekében, és felvették a kapcsolatot Ralph „Sonny” Barger amerikai eredetű klubjának bécsi chapterével. A többlépcsős felvételi rendszernek nem egyszerű megfelelni egy kisebb csapat esetében sem, és közismert, hogy az Angyalok minden más klubnál nehezebb követelményeket támasztanak.

A magyar motoros klub 39 taggal 2003-ban jelezte belépési szándékát, és azóta pénzt és energiát nem kímélve vették az akadályokat. Egy ideje már mint a Hells Angels prospect (felvételre váró) klubja működtek. Bejárásuk volt a világ összes táján megrendezett klubrendezvényekre, de még nem számítottak teljes jogú tagnak. Mostantól viszont minden más lesz.

ralph sonny bargerAz első Hells Angels Motorcycle Club 1948 március 17-én alakult az egyesült államokban a San Bernardino állam béli Fontanaban. Az ötvenes évek során több Hells Angels charter is alakult, de ezek egymástól függetlenül működtek. Egész addig, míg az azonos nevű klubok össze nem fogtak, és írásba foglalták a mindannyiukra vonatkozó szabályokat. A klub hivatalos születésének ideje ezért 1961.

Sonny Barger novellája a filmvásznon

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az első európai tagklub 1969 július 30-án a Londoni chapter lett, mára csak Európában több mint 125 tagklub létezik. Kelet-Európában 2000 óta van jelen a Hells Angels Csehországban, de azóta más volt szocialista államokban is megjelentek a szárnyas koponyás felvarrót (color) viselő motorosklubok.

hells foreverA jelenleg húsz tagot számláló Hells Angels MC Hungary chapter méltóképpen mutatkozhat be a magyar motorosoknak az általuk július 17-20. között Zamárdiban megrendezett Balaton Bike Weekend-en. Majd ismét találkozhatunk velük a Sárvári Vármeetingen augusztus 1-3. között. Mindkét rendezvényre valószínűleg a világ összes tájáról érkeznek majd a Pokol Angyalai, hogy együtt ünnepeljenek a magyar klubbal.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Pokol Angyalai már Magyarországon is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük