fbpx

A Hells Angels köztünk él

Harmadik napja töröm a fejem, hogy mit is írhatnék az elmúlt tíz év legjobb motoros bulijáról.

Hogyan mesélhetném el annak, aki nem volt ott, hiszen írásban nem lehet tökéletesen átadni az érzéseket, a hangulatokat, az érintéseket, a tekinteteket, és az elhangzott poénokat, amik csak ott, csak akkor voltak jó helyen.

Azt egyetlen motoros sem tagadhatja, hogy ezen a hétvégén történelmet írtunk: a Balaton Bike Weekend volt az első Hells Angels motoros találkozó Magyarországon. Talán ennek köszönhető az a felfokozott jó hangulat, amit – hosszú évek tapasztalatával a hátam mögött nyugodtan állíthatom – legutoljára úgy tíz évvel ezelőtt éreztem motoros bulin. A négy nap – ilyen is rég történt velem, hogy ennyit kibírjak egy helyen – észrevétlenül röppent el. Ennél pedig semmi sem bizonyítja jobban azt, hogy kellemesen múlattuk az időt.

 

Napok óta próbálom tetten érni azt a momentumot, aminek köszönhetően ismerőseink, akik szintén ott voltak, csak azt mesélik, hogy milyen jól érezték magukat a hétvégén Zamárdiban. Valószínűleg nem a programok miatt, hiszen azokban nem volt semmi extra. Ahogy minden találkozón, itt is volt minden, ami nélkül manapság elképzelhetetlen egy ilyen fesztivál jellegű buli.

 

Voltak koncertek, jók és rosszak. Érkezésünkkor épp a Kiss Forever Band játszott, az ő muzsikájukra verhettük fel csütörtök este a sátrat. A Mötley Crüe tribute zenekarra és a Bőrgyári Capricciora sajnos nem nagyon figyeltünk, hiszen a koncertek alatt zajlottak az első üdvözlések, koccintások, egymásra találások a sok éve nem látott haverokkal.

Másnap a kisszínpadon játszó Jerry Lee Lewis Emlékzenekar hatalmas sikert aratott, őket a buli után máris meghívták több külföldi fellépésre. Az Anti Fitness Club, ami hiányos ismereteim szerint egy most futó, divatos, emo tinizenekar, a várakozásaimmal ellentétben nem sok vizet zavart, már ami a rocker közönséget illeti. Ellenben több száz tizenéves rajongót vonzott a buliba.

 

A Hooligans nem az én stílusom, de ők már hatalmas tömeg előtt játszottak szombat este. Az utánuk következő Nemcsak Berry pedig, ahogy várható volt, alaposan megmozgatta a bulizókat, akiket a napfelkelte még a sörsátorban, a bárpult előtt táncolva talált. Sok idő nem is maradt az alvásra, hiszen napközben a kánikulában elviselhetetlen volt a hőség a sátrakban, így maradt a strand, ahol az árnyas fák alatt, családias hangulatban telt el a nap.

 

Szombaton a K.G.B. (Kontor Tamás, Gangszta Zolee, Big Daddy Laca) elég korán játszott, és a rockerek az egész napi strandolás után már nem nagyon kívánkoztak a színpad elé a napra. Hálátlan feladat a távoli árnyékba húzódott közönség szórakoztatása. A sörsátorban azonban már alakult a hangulat. A Pokolgép nagy csalódás volt, Rudán Joe-t nem hallottuk még ennyire hamisan énekelni. Annál kellemesebb meglepetés volt a Mustang band, amely ebben az új felállásban a legrégebbi Hells Angels tagokat is felpörgette. Az őket követő Zorall pedig a szokásos, látványos, csajos műsorát hozta.

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x