EseményekHírekMotoros találkozó

Új részleteket tudtunk meg a budapesti HD 120 motoros fesztiválról

Harley-Davidson 120 éves évforduló Budapesten 2023A 120 éves Harley-Davidson európai fesztiválját az idén június 22-25. között rendezik meg Európa szívében, Budapesten. A Harley-Davidson egyedülálló, 120 éves örökségét egész éves ünnepségsorozat kíséri, amelynek európai csúcspontja a budapesti esemény, amelyet kevesebb mint egy hónappal a különleges Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tartandó homecoming rendezvény (július 13-16.) előtt tartanak meg.

A budapesti rendezvény nem csupán az elmúlt 120 év ünneplése lesz, hanem a jövőbe is tekint, hiszen a legújabb Harley-Davidsonokat és a teljesen elektromos Livewire motorkerékpárokat is kiállítják, sőt, négy napon keresztül arra is lesz lehetőség, hogy egy próbakörre elvigyék őket a magyar főváros utcáin.

A március 20-án, egy különleges, dunai hajóúton megtartott sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a rendezvényre jegyet váltók közül a legszerencsésebb egy vadonatúj, Harley-Davidson Heritage Classic 114 típusú, kifejezetten a 120. évfordulóra gyártott motorkerékpárt nyerhet meg 26.807 euró értékben.

A fesztivált az új Puskás Aréna Parkban – a magyar labdarúgó-válogatott otthonában – rendezik, a stadion főépületében és annak parkjában, valamint közvetlenül az impozáns stadion előtti széles sugárúton. A négy akciódús nap során a Harley-Davidson és a rendezvény partnerei rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak mindenki számára. Kezdve a páratlan művészeket felvonultató élőzenei programmal, amelynek szereplője az Airbourne, a Larkin Poe, a Deep Purple legendája, Glenn Hughes, és olyan nemzetközileg ismert és elismert zenekarok, mint a Wolfmother vagy a The Darkness.

A jegyek széles, minden igényt kielégítő skálája áll rendelkezésre, a négynapos és VIP-jegyektől az egynapos belépőkön át a családi, illetve kifejezetten magyar érdeklődőknek szóló jegyekig. A rajongókat hat színpadon, több mint 50 zenekar szórakoztatja majd.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nem hiszed el, kik lesznek a 120 éves Harley-Davidson® Európai Fesztivál fellépői

A Harley-Davidson 120. évfordulós európai fesztiválja a fentiek mellett felejthetetlen ünneplése lesz a motoros kultúrának – látványos motoros bemutatók, kaszkadőr-bemutatók, freestyle motokrossz, triál, vagy éppen a motoros földgömb. A lenyűgöző beltéri kiállításokon végig kísérhetjük a H-D motorkerékpárok múltját, jelenét és jövőjét – no és a kétkerekűek 120 éves történetét.

Számos szórakoztató zónát is felépítenek a Puskás Aréna Parkban, a fesztivál ideje alatt sokféle interaktív programot kínálva: adrenalin park, családi park bármely korú gyermeknek, szabadtéri mozi, ahol olyan filmeket vetítenek, amelyekben az elmúlt 120 év Harley-Davidson motorjai szerepelnek.

Több mint 80 étel- és italárusító hely kínálja szolgáltatásait a nemzetközi és a hagyományos magyar konyha választékával, 200 árus és számos hivatalos Harley-Davidson kereskedő is jelen lesz, így a felfrissülés és a vásárlás is könnyű feladat.

A Harley-Davidson Expo mellett megrendezzük a professzionális épített motorok bemutatóját is, várjuk a tulajdonosokat és a motorosokat, legyenek részesei ennek a történelmi eseménynek június 23-án a Puskás Aréna Parkban. Több mint 7.000 résztvevőre számítunk a Harley-Davidson Parádén, június 23-án, amely során a motorosok végig gurulnak Budapest ikonikus helyszínein.

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA régió alelnöke elmondta: „Mivel körülbelül 100.000 embert várunk az eseményre, a fesztivál a motoros közösség hatalmas ünnepének ígérkezik, amelynek házigazdája a legnagyobb örökséggel rendelkező márka. A Harley-Davidson 120 éve a világ ikonikus motormárkája, ezért idén júniusban őszintén ajánlom Budapestet úticélul a Harley-Davidson motorosoknak, a Harley-tulajdonosok csoportjának, és persze a teljes motoros közösségnek, valamint a zenét és adrenalint kedvelő érdeklődőknek szerte Európában. Tartsatok velünk életetek legnagyobb utazásán!”

A sajtótájékoztatón köszöntötte a résztvevőket dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, aki elmondta, a legszebb dolgok egyike az életben, ha az embernek van hobbija, amiért él-hal, és ami akkor is mérföldkövet hagy maga után az életben, ha a munkahelyen, a családban, vagy csak úgy a sors viharai között nehézségeket élünk át.

„Még szebb, ha ez a hobbi közösséget, második családot tartogat, és olyan lehetőséget, amely a világ számos pontját teszi ismerős ismeretlenné számunkra. A Harley-Davidson motorok szerelmeseinek ez mind megadatik – mondta dr. Bősz Anett. – A futók körében elterjedt a gondolat, hogy annak is megvan a helye az életünkben, ha épp akkor elfutunk valahonnan, és annak is, ha épp átfutunk az új, a megújult életünkbe. Az utat lényegében mindegy, hogy mivel tesszük meg, a kérdés, hogy hogyan, és mit tartogat számunkra. El kell indulni, meg kell érkezni. Az út pedig tényleg számos esetben fontosabb, mint a végcél. Mindemellett, örömmel köszöntöm Önöket Budapesten, büszkeséggel tölt el, hogy ezúttal szeretett városunkat választották végcélként, remélem, olyan élményeket szereztek az út során és itt, a fővárosban, amelyeket sosem felednek!”

Szalay Balázs, a hazai rendező Sportmarketing Ügynökség ügyvezetője hozzátette, nem csupán a fővárossal, hanem a kerülettel is nagyon jó kapcsolatot ápolnak a szervezők, az együttműködés keretében a szervezők a Budapest Chapterrel közösen fákat ültetnek a Hungária körúton és a Gvadányi úton. Szintén a kerülettel együttműködésben a Stefánia út Puskás Aréna felőli oldalán lakók ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

„Nagy megtiszteltetés, és egyben nagy feladat, hogy Budapest látja vendégül a 120 éves Harley-Davidson európai fesztiváljának résztvevőit, naponta több tízezer embert várunk a Puskás Aréna Parkjába. A jegyek jól fogynak, várhatóan elképesztő hangulatban zajlik majd a fesztivál” – mondta Szalay Balázs. – “Ehhez rendezői oldalról mi a magunk részéről próbáljuk a maximumot hozzátenni, a koncerteken, motoros bemutatókon és kiállításokon kívül olyan programokat is kínálunk, amelyek által a család minden tagja megtalálja a neki való szórakozást: ilyen lesz az ingyenes family park, a minimotoros verseny kicsiknek, valamint az adrenalin park, amelyben a katapult vagy a bungee jumping igazi bátorságpróba. Sütő Enikő táncos koreográfiájára magyar modellek mutatják be a Harley-Davidson új ruhakollekcióját, ezen felül pedig lesz szkanderverseny, és zajlik majd a parkban egy nemzetközi erőember-verseny is. Tíz és tizennyolc év közötti fiatalok szállnak harcba a rock gitár-világbajnokságon, amelyen Frenreisz Károly lesz a zsűrielnök, de a zsűri többi tagját is neves magyar gitárosok alkotják. Arról is gondoskodunk, hogy az idelátogató motorosok számára ne maradjanak rejtve hazánk természeti kincsei és gyönyörű tájai: tíz különböző túrát szervezünk, amelyek egyedül vagy csoportban, esetleg vezetett túra keretében is teljesíthetők, és bemutatják hazánk legszebb vidékeit, kedvet csinálva a visszatéréshez.”

Az elővételes jegyek széles választéka már most kapható erre a kihagyhatatlan eseményre a hd120budapest.hu oldalon. A jegyek között található egy napra szóló és négynapos bérlet, továbbá az április végéig elérhető ralicsomagok exkluzív termékeket is tartalmaznak.

A H.O.G. tagoknak hűségük elismeréseként a mostani elővásárlási időszak alatt minden általános jegytípusból kedvezményt adunk. A honlap segítséget nyújt a szálláslehetőségek terén is, a vendégeknek javasolt minél előbb lefoglalniuk a szállásukat, mert számos hotel már most teltházas a fesztivál idején.

Csatlakozz Te is a Harley-Davidsonhoz júniusban, és légy részese a semmihez sem hasonlító ünneplésnek!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük