MotorbemutatóMotorok

Első találkozás a 2016-os Harley-Davidson modellekkel

harley nyilt nap 2015 11Harcias Dark Custom modellek, az újonnan visszatért Road King, a Rushmore projekt által életre hívott Road Glide Special, teljesítménybeli és stílusbeli újításokkal gazdagított 2016-os modellek voltak terítéken a szombati nyílt napon.

A látogatók, köztük a sajtó képviselői először találkozhattak élőben a megújult Harley-Davidson modellekkel, köztük a Dark Custom mozgalom képviselőivel, az új Iron 883™ és Forty-Eight® modellekkel, az Európában újra forgalomba állított nagy klasszikussal, a Road King-gel, de közelebbről is megcsodálhatták az egyik legkiválóbb teljesítménnyel rendelkező túramodellt, a Road Glide Special-t.

 

A sajtótájékoztatót Dobai Attila nyitotta meg, elmondta, hogy a 2016-os, egy történelmi jelentőségű év a Harley-Davidson számára. A megújult Dark Custom motorokkal és a bevezetésre kerülő legújabb S-sorozattal, ezen felül a Road Glide Ultra visszatérésével és a népszerű Heritage Softail Classic újratervezésével a márka minden eddiginél erőteljesebb modellpalettával lép a piacra.

A korlátozott példányszámban kapható Fat Boy® S és Softail Slim® S gazdag fényezést és a lenyűgöző Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motorblokkot vonultatja fel, amelyekkel a stílus és a teljesítmény egy észveszejtő egységét hozza létre. Az eddig csak a Touring modelleknél kapható nagy teljesítményű Twin Can 103™ motorblokk valamennyi Softail® modell teljesítményét megemeli, így ezzel a Harley-Davidson történetében a legerőteljesebb cirkálócsalád született meg. A Harley-Davidson elektronikus tempomat a 2016-os Heritage Softail® Classic, Softail® Deluxe, Fat Boy S és Softail Slim S modelleken alapfelszereltség, és tartozékként minden 2016-os Softail modellhez is kapható lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Road Glide® Ultra motorkerékpár visszatértével a RUSHMORE projekt touring-forradalma ismét kiszélesedik.

Dobai Dániel a Dark Custom modell két képviselőjét az új Iron 883 és Forty-Eight modelleket mutatta be. Az új Iron 883 modell, a garázsban összerakott bobberek múltjából és jelenéből merítve levágott és átfúrt, szándékosan enyhén nyers motor. Koromfekete hajtáslánc és kipufogó, drag-típusú kormány és egyszemélyes bordázott üléshuzat a puszta öklű utcai stílust idézi. A motort 883 cm3-s Evolution® V-Twin motor hajtja, amelyet úgy állítottak be, hogy csökkentse a piros lámpák erejét és meggyőző teljesítményt adjon le.

A motorozhatóságot és a kezelhetőséget tovább fokozzák a cartridge-típusú villák és az új emulziós hátsó lengéscsillapítók, a 2016-os Sportster® modellek fél kézzel elbánnak az egyenetlen utakkal, hiszen a vadonatúj első és hátsó felfüggesztés és a tökéletesített ülések együtt olyan kényelmet és irányíthatóságot biztosítanak, mint még soha.

Az új Forty-Eight motorkerékpár erőteljes beállítottságú. A megtermett 130 mm-es első gumiabroncs 49 mm-es villákhoz csatlakozik, amelyet masszív kovácsolt alumínium alsó-felső villahidak és egy alumínium villamerevítő tesz biztonságossá. A klasszikus 8 literes mogyoró alakú benzintartály keskeny atléta csípőt kölcsönöz a motornak. A levágott sárvédők hagyják a kerékgumit felsejleni. A fekete, a színezett és a króm részek tökéletes egyensúlya a motort merész megjelenésűvé varázsolja.

A Dark Custom mozgalom hívta életre a Harley-Davidson utolérhetetlen tesztmotorozás versenyét, az „Egyszer egy életben” versenyt, ahol a fődíj egy Dark Custom motorkerékpár és egy mesés amerikai utazás. A versenyre jelentkezőknek nem kell mást tenniük, mint kiválasztani álmaik Dark Custom Harley-ját, tesztvezetésre jelentkezni és máris beneveztek a játékba. A szerencsés nyertes megkapja a választott Dark Custom motort, amelyet Dais Nagao-val, a Harley-Davidson designerével közösen tervezhet meg, alakíthat a saját stílusa szerint.

Az új Harley-Davidson vasparipák megérkeztek és csak arra várnak, hogy a szenvedélyes motorosok kipróbálják őket, a verseny elkezdődött, nyereményjáték október 31-ig tart.harley nyilt nap 2015 2harley nyilt nap 2015 3harley nyilt nap 2015 4harley nyilt nap 2015 5harley nyilt nap 2015 6harley nyilt nap 2015 7harley nyilt nap 2015 8harley nyilt nap 2015 9harley nyilt nap 2015 10harley nyilt nap 2015 12

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük