EseményekMotorverseny

Wicca visszatért Katarba

wicca katar 2015 3Wicca előző hétvégén Katarban járt, az első versenyen összesítésben 6. helyen ért célba, míg a második versenyen sajnos kicsúszott és a bal kormány javíthatatlan sérülése miatt nem tudta befejezni a futamot.

Kis Viktória nagy reményekkel érkezett a katari versenypályára, hiszen jól ismeri a pályát és a versenygépet is. Losail nemcsak a nemzeti bajnokságokról híres, de itt rendezik a MotoGp és a Superbike bajnokság egy-egy futamát is, melyet a nagy hőségre való tekintettel naplemente után, lámpafénynél rendeznek.

Wicca számára nem szokatlan ez a felállás, hiszen tavaly már teljesített egy teljes szezont a QMMF felkérésére. A motorok ugyanazok – 2005-ös R6-osok – de idén már külön indították az 1000 és a 600 köbcentis mezőnyt, ami sok balesetveszélyes helyzettől óvta meg a versenyzőket. Wiccának az első futam jól sikerült, de a másodikon ismét közbeszólt a balszerencse:

“Szezonkezdésnek elég erős volt ez a hétvége Katarban, mind a versenyek, mind az időjárás szempontjából. Az otthoni hűvös időjárás után elég megterhelő volt belecsöppenni a 40 fokos melegbe, este 9kor, 70%-os páratartalommal, teljes felszerelésben, körözve a pályán. Az “idei” szezonra végre külön szedték a 600-as és 1000-es motorokat. A Supersport kategóriában 24 motoros között a 8. rajtkockát sikerült megszereznem, ami nem is olyan rossz, tekintve, hogy még mindig a 2005-ös R6-osokkal versenyzünk négyen, szemben a többiekkel, akik az újabb technika előnyeit élvezhetik.

Az első versenyen hatalmasat csatáztunk a lányokkal a dobogó legfelső fokáért, végül másodikként intettek le, összesítettben pedig a 6. helyen értem célba. A második verseny nem sikerült ilyen jól, tekintve, hogy a rajt után a második kanyarban kicsúsztam, mikor közvetlen előttem elesett egy versenyző. Hirtelen kellett dönteni, vagy elfektetem, vagy elütöm. Az előbbi mellett döntöttem természetesen, aminek következtében a bal kormány sajnos eltört, így nem tudtam befejezni a futamot, de én megúsztam karcolás nélkül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nagyon örülök, hogy egy tucat kint élő magyar megtisztelt a jelenlétével és a helyszínen szurkoltak. Szerintem nem is sejtik, hogy milyen sokat jelent ez nekem! Folytatás következik októberben, akkor már újra egész csapatként, hiszen Noémi is itt lesz.” – nyilatkozta Wicca a versenyhétvége után.

wicca katar 2015 1wicca katar 2015 2wicca katar 2015 4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük