fbpx

Ott voltunk a 18. Open Road Festen


18 open road fest harley 63Kipróbáltuk a legújabb modelleket

Hogy már az első nap se legyen esélyem unatkozni, még el sem készültünk, már indulnom kellett a sajtótúrára, ahol az idei modelleket próbálhatták ki az újságírók olyan hírességek társaságában, mint Kovács Kokó István ökölvívó, Sidlovics Gábor (Sidi) és Fejes Tamás a Tankcsapdából, és Kis Viki motorversenyző.

A kb. 2,5 órás túra egy fél Balaton kerülés volt, Tihanynál átkompoltunk a másik partra, majd Siófok irányában megkerültük a tavat, és úgy értünk vissza Alsóörsre.

Mivel a saját motorom is az, a legújabb Street Glide-ot szerettem volna kipróbálni, de sajnos azt hamar lefoglalták. A második választásom a Road King Special volt. Gondoltam ez is dobozos, nem sok különbség lesz a két típus között. Tévedtem. A magas kormányos, mattszürke rockmotor nagyon jól adja a szigor biker feelinget. A túra elején még élveztem a dübörgő gyorsításokat és a vagány üléspozíciót.

Már néhány kilométer után kezdtem érezni, hogy a bal csuklómnak nem igazán esik jól az a szög, amibe a magas kormány kényszerítette, és a túra felénél már sírni tudtam volna, úgy fájt a tenyerem, és az alkarom is bedurrant. A saját motorom kuplungkönnyítő is van, de amikor nem volt, akkor sem éreztem soha enyire keménynek, nehéznek a kuplungolást.

Mindezt még az is tetézte, hogy Siófok környékén több lámpás kereszteződésben is pirosat kaptunk, és sehogy sem sikerült üresbe váltanom, így a várakozás ideje alatt is folyamatosan behúzva kellett tartanom a kuplung kart. Most már értem, hogy miért mondják, hogy a Harley férfi motor… A Road King Special mindenesetre egész biztosan az.

Indul a mandula

Mire visszaérkeztünk a Pelso kempingbe, a fesztivál helyszínére, már elkezdődtek a koncertek, beindult a nyüzsgés. Nekünk nem sok jutott már belőle, mert meg kellett keresnünk a szállásunkat, és lefektetni a gyerekeket. Ahogy a lányok másnap mesélték, igen jó hangulat kerekedett éjszakára, ahogy az egy ilyen buliban lenni szokott. A The Trousers és az Üzlet€mber$ után Deák Bill Gyula, majd a Best of szórakoztatta a nagyérdeműt, akik a koncertek után még hajnalig muattak.

Nem is csoda, hogy másnap mindig lassan idul a nap Alsóörsön. Csak a kajás sátraknál van némi mozgás, hiszen másnap jól esik egy jó kávé vagy egy lángos reggelire. Mivel az időjárás kegyes volt hozzánk, sokan a Balaton partján és a vízben töltötték ezt a délelőttöt, vagy motoros túrára indultak, míg a délutáni koncertek el nem kezdődtek.

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x