Hírek

Angelle Sampey világrekordot állított fel a gyári elektromos motorok kategóriájában

Angelle Sampey sebességrekordAngelle Sampey a Harley-Davidson™ Screamin’ Eagle™ és Vance & Hines csapat versenyzője és háromszoros Pro Stock kategória bajnoka a Harley-Davidson FXDR™ Pro Stock motorjáról átnyergelt egy LiveWire-re és máris megdöntötte a nyolcad-mérföldes és a negyed-mérföldes rekordokat.

A nyolcad-mérföldet 7.017-másodperc, a negyed-mérföldet pedig 11.156 másodperc alatt teljesítette, 177,59 km/órás végsebességgel. A dolog érdekessége, hogy a 2020-as LiveWire motorok gyári végsebessége 177 km/h-ra van korlátozva.

A verseny a híres Denso Spark Plugs NHRA U.S. nemzetközi futamán zajlott, a Lucas Oil Raceway pályán Indianapolisban.

Nagy mérföldkő volt megnyerni az elektromos motorok versenyét a Harley-Davidson vendégeként. “Alig merem elhinni, hiszen ez volt az első alkalmam a LiveWire nyergében, de nagyon vártam már hogy kipróbáljam a pályán. Nagyon könnyű a LiveWire-rel menni, hiszen csak ráadod a gázt és már indulsz is, de akkor aztán rendesen!” – nyilatkozta Angelle Sampey

Andrew Hines és Ed Krawiec a Harley-Davidson Screamin’ Eagle és Vance & Hines csapattársak is több fej-fej melletti versenyt futottak, de Sampey volt a leggyorsabb. Sampey a legeredményesebb női versenyző háromszoros Pro Stock bajnokként (2000-2002), valamint 43 Pro Stock futamgyőzelemmel.

Angelle Sampey sebességrekordA Harley-Davidson LiveWire egy új, teljesen elektromos modell, amelyet arra terveztek, hogy egyedülálló és kimagasló teljesítményt nyújtson. Az új technológia segítségével és az egyedi megjelenésével ugyanakkor a Harley-Davidson életérzést is közvetíti. A motor hihetetlen gyorsulásához csak a gázt kell húzni, nincs kuplung és váltani sem kell.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ahogy Sampey megmutatta Indianapolisban, a H-D Revelation™ hajtás hihetetlen gyorsításra képes, hiszen a LiveWire 3.0 másodperc alatt éri el a 0-100 km/h sebességet, de 100-129 km/h-ra 1.9 másodperc alatt gyorsul fel. Mivel a maximális nyomaték mindig rendelkezésre áll, egészen hihetetlen érzés bármilyen tempóról is gyorsítunk. A közepére optimalizált súlyelosztás, a merev alumínium váz és az állítható prémium futómű a motorkerékpárt könnyen kezelhetővé teszi. A 230 km-es hatótávval* pedig egy sokoldalú utcai gépet kapunk.


* A hatótáv a SAE J2982 hatótáv teszt szabvány alapján mért eredmény egy teljesen feltöltött akkumulátorral, megfelelő körülmények között. Az aktuális hatótáv mindig függ a vezetéstől, az időjárástól és a körülményektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük