EseményekMotorkiállítás

Olaszország tarolt az Európa Bajnokságon

290310garage65lAz éves Custom Chrome Europe Dealer Show ismét otthont adott a rangos AMD Motorépítő Európa Bajnokságnak Mainzben.

Az AMD Official European Championship of Custom Bike Building rendezvényt idén is a Frankfutrhoz közeli német kisvárosban rendezték meg március 27-28. között. Az eseményen 20 ország képviseletében 119 kiállított épített motor versengett a legjobbaknak járó díjakért. Mondhatjuk, hogy ez volt az eddigi “legnemzetközibb” AMD Európa Bajnokság. Az olasz építők megerősítvén helyüket a nemzetközi színpadon, a legtöbb díjat gyűjtötték be.

A Pisa városától nem messze székelő Garage 65 (65-ös garázs) A veronai, zuerichi és londoni sikereit követve, ismét elnyerték az első helyet a Freestyle kategóriában, igényt tartva egyben az Európai Bajnok címre, a “KCosmoDrive” fantázia nevet viselő masinájukkal.

A Headbanger Motorcycles of Milan lett a második helyezett a “Morning Sunrise” (Napfelkelte) géppel, Luciano Andreoli készítésében. Az első három helyezett tovább jutott a “One Eyed King” rendezvényre, melyet a japán-amerikai Cycle Kraft rendez majd.

A rendezvény első három helyezettjét azzalis díjazták, hogy a sturgisi világbajnokságon is megmérethetik magukat, a motor szállítási költségeit pedig a DHL és a Custom Chrome állja. A szerencsések idén: Luciano Andreoli és a ‘Morning Sunrise’ olaszországból, Blech & Drüber Ausztriából a Norton blokkal megépített ‘Walton’-nal (Európa-bajnoki 5. helyezett), és a magyar Müce Choppers, akik a kelet-német gyártású, két ütemű, egy hengeres remekművel nyerték el az Európa Bajnokság 6. helyezését. Müller Zsolt, egy 1960-as 250cm3-es Simson blokkot használt fel a gépéhez, ám ezen kívül egy alkatrész sem gyári, minden más összetevő a Müce Choppers műhelyében készült el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A negyedik helyet a Speed Dept/Mayhem Kustomz nyerte el az ‘Energicer’ lowriderrel. Őket követte a Fine Custom Machines (FCM) of Moscow, Russia (7.), Bertrand Dubet’s Odyssey Motorcycles, France (8.), Hogtech of Sweden és a Dutchman Paul Funk (9.), és végül az A.T. American Cycles of Germany zárta a sort (10.) a idei AMD Európa Bajnokságon a ‘Freestyle’ kategóriában.

Az FCM előrébb lépett a tavalyi első 20-ból az első 10-be. A.T. a 10. lett az ‘Osmane’ géppel, ami egy újabb olyan szerkezet, ami elő- kvalifikálta magát a világbajnokságra az Arneitz/CCE/Bikers Power World Championship nyerteseként a Faak Rally-n, Ausztriában, a múl évben.

Az AMD és a Harley-Davidson között bimbózó szponzori kapcsolat keretein belül, a Harley-Davidson felajánlott egy vadi új 120 köbincses Big Bore blokk átalakító kittet a ‘Modified Harley’ (Módosított Harley) kategória győztesének. A díj méltán boldog győztese az Abnormal Cycles lett Olaszországból aző FL’48-asukkal.

A Módosított Harley kategória második helyezettje az Unique Custom Cycle Svédországból a ‘Forsaken’-nel, és ezzel egy ThunderMax EFi kittet is magukénak tudhatnak. A harmadik a német Sasse van Essen lett a ‘Skull Racer’-rel. Az ő díjuk egy Daytona TwinTec kit volt, valamint a vasárnapi közönség díj elnyeréséért egy SCS széles hátsó villa kittet vihettek haza.

A Custom Chrome Motorcycles kategóriában arattak a német építők a ‘Coppster 36’-tal a Kraftwerk Customs építésében, elnyerték az első díjat, és ezzel együtt egy SuperTrapp/Paul Yaffe ‘Phantom’ kipufogó rendszert. A második helyet és a Performance Machine fék rendszert a Deathfield-Choppers nyerte a ‘Gold Nugget’-tel. A bronzérem Tobias Guckel-hez (TGS Motorcycles) vándorolt egy Progressive Suspension 430-as teleszkóp kittel egyetemben.

Az idei rendezvény igen változatos volt. Megfordult itt minden, az amerikai V-Twin-től kezdve, a Norton keresztül, a Japán soros négyesek és a Simson-ig, mindent láthatott a nagyérdemű.

muce simson 81290310stagel290310showl

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük