fbpx
CsajokMotorokMotoros divatMotorozás

Nézd meg, merre motorozom! Akaso V50 Elite akciókamera teszt – VIDEÓVAL!!!

Akaso V50 Elite akciókamera tesztSosem értettem, miért szeretik egyesek nézni, ahogy mások motoroznak, miért nem motoroznak inkább ők is. Aztán lett egy fiam, aki azt nézi, hogy mások játszanak… én meg még mindig nem értem.

Egy ideje már próbálom élvezetesebbé tenni a Csajok a motoron tartalmait azzal, hogy videófelvételeket is készítek az eseményeken. Eleinte az ócska kis fényképezőgépemmel, egy idő óta pedig már a nem annyira ócska telefonommal készítem a videókat. Ezeket a Csajok a motoron YouTube csatornáján osztom meg évek óta. (Ha már rákattintottál, akkor iratkozz is fel, az nagyon jól esne.)

Amikor tavaly augusztus végén hirtelen felindulásból Stefivel elmotoroztunk Horvátországba, menet közben találtam ki, hogy kéne róla készíteni egy anyagot a YouTube-ra is. Persze nem volt nálam más csak a telefonom, amit pedig csak a GPS tartóba tudok elhelyezni a motoron, így csak akkor videóztam, amikor álltunk.

A videót sokan nézik azóta is, de valaki megjegyezte, hogy hiányoznak belőle a motorozós részek. Ez amúgy nekem is hiányzott, hiszen az autópályán kívül tényleg gyönyörű helyeken jártunk. Na erre a problémára kerestem megoldást egy akciókamera formájában.

Többször interjúvoltam már a csajokat a Facebook csoportban, hogy ki milyen sisakkamerát használ, és önerőből is próbáltam utánajárni a dolgoknak. Tudom, a profik Go Pro kamerával készítik a felvételeket, de mivel még nem tudom, hogy hogy válik be és mire tudom használni, nem szándékoztam elsőre ilyen drágát venni.

A motoros csajok többsége – nem reprezentatív mintavétel alapján – az SJ Cam-et javasolta, de van, akinek Sony van, és a Xiaomi Yi is jól működik már 4 éve valakinél. Ha csak az emlékek számítanak és a képminőség kevésbé, akkor az olcsó, 3000 Ft-os kamera is megteszi.

Az árat olyan 20-25000 Ft közé lőttem be, és ehhez kerestem lehetőleg jó minőségű, nagy felbontású kamerát, amihez azért adnak néhány kiegészítőt, amivel fel is tudom szerelni és nem kell még egyszer ennyit ráköltenem a hozzávalókra.

A koronavírus járvány alatt keresgéltem a magyar webáruházakban, de úgy tűnt, hogy szinte mindenhol külföldről rendelik azután, hogy én megrendeltem és ezért bizonytalan volt a szállítás. Már majdnem letettem róla, hogy kamerám lesz a szezonra, mikor eszembe jutott Bálint, aki rendszeresen forgat amikor együtt legeltetjük a gyerekeket, de készített már videóklipet is.

 

Lapozz, mert a lényeg még csak most jön!

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 2 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x