fbpx

Biztonsági öv motorra

A tankra szerelhető kapaszkodó után egy Francia cég újabb megoldást kínál az utasok biztonságosabb rögzítésére.

A Veector rögtön kétféle „biztonsági övvel” szeretne betörni a motoros kiegészítők piacára. Az öv működési elve, hogy a vezető saját súlyával tartja az utast a helyén, a vezető feneke alatt elhelyezett párna segítségével. Az öv pántjai ehhez a párnához kapcsolódnak, így az utas nincs fixen a sofőrhöz rögzítve.

Az egyik öv, a „Spyder” kifejezetten a sport és sporttúra modellekhez készült, de hosszabb túrákhoz is ezt a modellt ajánlja a gyártó. Ez az öv az utas egész felsőtestét körbefogja, és mellkas alatt kapcsolódik a sofőr alatti párnához.

A városi használatra, illetve kisgyermekek számára ajánlott „Pan” egy derék köré rögzíthető széles öv, ami szintén a sofőr párnájához kapcsolódik.

Mindkét öv 45 euroba kerül, ami egészen pénztárcabarát ár a hasonló termékekhez képest. A francia motorpiacon már nagy sikert aratott, a cég jelenleg külföldi forgalmazókat keres a termék számára, így remélhetőleg a hazai kereskedőknél is megvásárolhatóak lesznek az övek.

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x