fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Vasmacska előre!

vasmacska zenekar 02Ha hiányoltad a csak nőkből álló, magyar rockzenekart, van egy jó hírünk: 2009 őszén megalakult a Vasmacska zenekar.

Az alapító, Koós Ilona Mónika már régóta tervezte, hogy kellene valami együttes, mert mindig is nagyon szeretett énekelni és táncolni. Eredetileg az volt az ötlet, hogy valami olyasmit kellene összehozni,  mint a Zorall, csak lány zenészekkel.

A párja unszolására gyorsan össze is szedték a zenészeket: a dobos Móni legjobb barátnője lett, akivel már régebben is volt közös zenekaruk. A szólógitárost és a basszusgitárost Szíjártó Zsolti (Akela, Omen, After Rain), Móni egyik legjobb haverja segített “beszerezni”, hiszen ők nála tanulnak gitározni.

Vasmacska zenekar

Balog Anita – szóló gitár
Kelemen Ágnes – dob
Koós Ilona Mónika – ének

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A repertoár és a látvány kialakításában a lányok nagy segítségére van Móni párja, Weisz Laci (Kalapács, Zorall), aki demo felvételeket készített a Vasmacskáknak, és folyamatosan újabb ötletekkel rukkol elő. Móni öccse, Koós József (Cool head Klan) szintén sokat segít, Lacival és Zsoltival együtt meg-meglátogatják a próbákat és javítgatják a nótákat.

 

Mivel “zorallos” formációt öltöttek, olyan számokat játszanak felturbózva, mint: Zalatnay: Nem vagyok én apáca, Szeress nagyon, Kovács Kati: Nem leszek a játékszered, Eszményi: Vidéki lány, Neoton: Hétvégi motorozás, Koncz Zsuzsa: Valahol egy lány (ennek alapja egy Bon Jovi szám), Moralisa: Ha én fiú lehetnék. De mivel Móni személyes kedvence, a koncerteken játszák a Roxette: Sleeping in my car-t és R.A.T.M: Killing in the name off-ot is, természetesen rock and rollosan, vagányan.

Következő koncertek

2010. júl. 31. Vadvirág, Bp. (a Stadionoknál)
2010. aug. 14. Túrkeve, Motoros találkozó
2010. aug. 21. Megyer, Zorall Sörolimpia
2010. okt. 9. Wigwam, Bp. (az Omen nagykoncert első zenekaraként)
2010. okt. 29. Crazy Mama, Bp. (Az After Rain zenekar előtt)

A csajok már négy koncerten vannak túl. Idén júniusban volt az első nyilvános megmérettetés. Habár a megalakulás és az első próba között kicsit hosszú idő telt el, idővel belerázódtak. Nemrég a basszusgitáros kilépett a zenekarból, így most, amíg betanul az új csaj, Tóth Viki, addig a következő koncerteken a zenekart kér jó barát segíti ki, Vincze Robi (After Rain) és Horváth Misi.

 

Mindeközben Móni lubickolhat az önmegvalósításban, hiszen énekelhet, táncolhat, és világgá kiálthatja, hogy Rock’n’Roll! – mindezt a nekik tetsző stílusban: dögösen, vagányan, és mégis csajosan! És még nagyon sok ötletük van!

vasmacska zenekar 01

vasmacska zenekar 03

vasmacska zenekar 04

vasmacska zenekar 05

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x