fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Nem szállt rá a rendőrség az indexelést mulasztókra!

Egy ideje az a hír kelt szárnyra a közösségi portálakon, hogy a hatóság vadászik az irányjelző használatát mellőzőkre.

 

A rendőrség külön közleményt adott ki arról, hogy megcáfolja a híreszteléseket, melyek szerint fokozottan ellenőrzik az indexek megfelelő igénybe vételét.

A „rémhírek” szerint általában civil autókkal állnak lesben a rend őrei, és videokamerával rögzítik a szabálysértést. Majd pedig 10-60 napon belül, érkezik a bűnös postaládájába a 10 000 Ft-os bírságról szóló csekk.

Egy másik változat szerint, ha csak a számokat nézzük, a forgalomból azonnal kiszedik a „nem indexelőt” és a helyszínen fizetheti ki a 10-60 000 Ft-os büntetést.

Különösen figyelik a körforgalomból való kihajtásnál az irányjelző használatát. De, a mozgó autós megfigyelésen túl, egyéb kamerák felvételeit is folyamatosan elemzik.

Mindezekre, az ORFK a következőképpen reagált:

„Kategorikusan cáfolja a rendőrség azt a több Internetes portálon megjelent hírt, miszerint „az ORFK közlekedésrendészete országos utasítást adott ki a megyei, városi alosztályok részére, az irányjelzők használatának fokozott ellenőrzésére.” Az Internetes hírportálok mellett a közösségi oldalakon is terjedő felhívás úgy az ellenőrzés módját, mint pedig az abban szereplő KRESZ hivatkozást illetően minden alapot nélkülöz, valótlan.” Forrás: ORFK

Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy ne használjuk a közlekedési szabályoknak megfelelően az indexeket. Viszont, arra jó példa volt ez az eset, hogy mennyi hazugság terjed a közösségi portálakon. Ne higgyünk el mindent!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x