HírekMotorokMotorozás

Motoros balesetben vesztette életét egy hajósi lány

motoros baleset soltPár napja, Harta és Solt között súlyos baleset történt – személyautó ütközött össze egy motorossal, akinek utasa, egy hajósi lány a helyszínen életét vesztette.

A 20 év körüli dunapataji férfi, illetve utasa, a szintén fiatal hölgy, aki Hajósról származik, június 20-án, csütörtökön, az 51-es számú főúton haladt motorkerékpárral Kalocsa irányába.

A rendőrség információi szerint, egy rosszul megkezdett előzési manőver miatt történt az ütközés, melynek során a motort vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett, s a kecskeméti kórházba szállították, utasa sajnos nem élte túl az ütközést.

Az ügyet a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A police.hu hivatalos közleményében olvasható: „Az 51-es számú főúton Solt felől Kalocsa irányába közlekedett 2019. június 20-án 15 óra 55 perckor egy 20 éves dunapataji férfi egy motorkerékpárral.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A helyszíni szemle adatai szerint a főút 89.830-as méterénél az előtte haladó személygépkocsi előzésébe kezdett, aminek sofőrje ekkor már előzte az előtte haladó járművet. A manőver során a motor az autó oldalának ütközött, eldőlt, majd árokba sodródott.

A baleset következtében a motoros – egy 20 éves dunapataji férfi – súlyosan megsérült, utasa – egy 20 éves hajósi nő – pedig belehalt sérüléseibe.”

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet a történtek kapcsán, hogy az előzés egy nagyon veszélyes manőver, s a KRESZ-ben írt alábbi öt feltételnek fenn kell állnia:

– az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja,

– az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg,

– az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett,

– az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani, valamint

– a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

Forrás, fotó: police.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük