HírekMotorokMotorozás

Négy és fél év börtönt kapott a motoros balesetben elhunyt Benkovics házaspár gyilkosa

Benkovics Gábor és Éva emlékest Pirates Family MC

A Kalocsai Járásbíróság 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 38 éves érsekcsanádi férfit, aki tavaly október 23-án részegen vezette autóját, és nekiment két motorosnak, a halálukat okozva.

Az egész motoros társadalmat megrázta az a halálos kimenetelű motoros baleset, ami tavaly október 23-án történt. Az 51-es főúton Dusnok és Sükösd között egy érsekcsanádi férfi személyautójával áttért a szemközti sávba, ahol a motorosok szabályosan közlekedtek. A Csajok a motoron közösségének egyik tagja, Benkovics Évi és férje Gábor voltak az áldozatok.

Ahogy arról korábban már írtunk, Évi és Gábor a baleset során olyan súlyosan megsérültek, hogy a mindketten a helyszínen életüket vesztették.

A baleset okozójáról már a helyszínen kiderült, hogy ittas volt, ezért nem volt autóvezetésre alkalmas állapotban. Mivel a biztonsági övet sem használta, ő is sérüléseket szenvedett a balseset során.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nyomozás során arra is fény derült, hogy az áldozatok szervezetéseben is volt alkohol, azonban a bíróság úgy találta, hogy ez a tény nem befolyásolta a baleset kimenetelét.Évinek és Gábornak esélyük sem volt kitérni az ütközés elől.

Mivel a házaspár 4 árvát hagyott maga után, Gábor klubja a Pirates family MC gyűjtést szervezett a temetés költségeinek finanszírozására valamint Gábor korábbi házasságából születet, középsúlyos fogyatékossággal élő fiának és édesanyjának a támogatására.

A Pirates Family MC gyűjtést szervez a halálos motorbalesetben elhunyt Benkó és Évi temetésére

A Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert az ítéletben kimondta: a vádlott ittassága miatt a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt, ezért veszítette el uralmát a kocsi felett és kormányozta mintegy 90 kilométer/órás sebességnél balra, majd ütközött a két, a helyszínen életét vesztett sértettel. A bíróság a férfit 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől – és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és a védő tudomásul vette az ítéletet.

Forrás: Kalohirek

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük