EseményekHírekMotoros találkozó

A Pirates Family MC gyűjtést szervez a halálos motorbalesetben elhunyt Benkó és Évi temetésére

Az október 23-án elhunyt motoros házaspár férfi tagja, Gábor a foktői Pirates Family MC hangaroundja volt. A klub a szörnyű baleset után azonnal pénzgyűjtésbe kezdett, hogy ezzel is segítsenek a családtagoknak a temetés költségeivel.

Talán már nincs is olyan motoros Magyarországon, aki ne hallott vagy olvasott volna Évi és Gábor halálos balesetéről, amely egy részeg sofőr hibájából történt az október 23-i hosszú hétvége első napján. A kereskedelmi média első híradásaiban még úgy szerepelt, hogy a motoron száguldozó házaspár sávjába ismeretlen okból áttért szemből a baleset okozója.

Mára bebizonyosodott, hogy Évi és Gábor szabályosan közlekedtek, ellenben a személyautó sofőrje szó szerint részeg volt. Ráadásul nem először, ugyanis korábban már a jogosítványát is elvették ittas vezetés miatt.

Talán nyugodtan mondhatom mindannyiunk nevében, hogy a motoros társadalom még nem tért magához a sokk után. Ez a baleset jól példázza, hogy hiába teszünk meg mi mindent a biztonságos közlekedésért, hiába a sok éves tapasztalat, a rendszeres vezetéstechnikai képzések, ha mások meggondolatlanul, rutintalanul, és főleg részegen, jogosítvány nélkül ülnek autóba ezzel mások életét veszélyeztetve. És a sors iróniája, hogy sok esetben a balesetet okozók sértetlenül ússzák meg, ahogy most is történt.

Amellett, hogy a baleset hallatán az ország motorosai egyhangúlag részvétüket és együttérzésüket fejezték ki, a Pirates Family MC, Gábor klubja úgy döntött, hogy segítenek a hátrahagyott családtagoknak a temetés megszervezésében, az ügyvédi tennivalók lebonyolításában, ezért gyűjtést szerveznek.

Frissítés!!!

A COVID szabályozások miatt a Gábor és Éva Jótékonysági Emlékestet egy héttel korábban, november 7-én a foktői klubházban elsősorban a családnak, barátoknak, ismerősöknek ajánlja a klub.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A pécsi megemlékezésre az eredeti időpontban, novembr 14-én kerül sor a helyi motorosok segítségével. Ide várnak minden együttérző, segítőkész embert szeretettel.

A két helyszín és két időpont talán mindennkinek megkönnyíti az összefogást, illetve a járványhelyzet szülte kényszerű szabályokat is betarthatjuk.

Ha segíteni szeretnél a családnak, de személyesen nem tudsz részt venni, azt alábbi számlaszámra utalva is megteheted.

Fekete Horgony Motoros Klub

11732040-20041425

Közlemény: BENKÓ és ÉVA


Sajnos a foktői klubnak van már gyakorlata az adománygyűjtésben, ugyanis az 1985 nyarán Fekete Horgony MC néven alakult motoros klub 1996. október 5-én elvesztette egyik alapító tagját, Zombory Jánost vagyis Zombyt, aki mindössze 20 éves volt, amikor halálos motorbalesetet szenvedett.

Innentől minden év októberének első hétvégéjén “In memory of Zomby” néven adománygyűjtő bulit szerveztek a foktői klubháznál, hogy a bevétellel Zomby családjának segítsenek. Négy évvel később “Motoros Jótékonysági Est” néven folytatódott az adománygyűjtés, és azóta a bevételeket mindig rászoruló motorosoknak ajánlja fel a klub.

Ha lehetőséged van, kérjük segíts te is az adományoddal!

Címlapfotó: MTI/Donka Ferenc

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük