MotorokMotorozás

Benkovics Évi és Gábor emlékére – halálos motorbaleset történt a hosszú hétvégén

Benkovics Éva és Gábor halálos motorbalesetSosem írtam még búcsúztató cikket olyan motoros nőről, akit személyesen is ismertem. Bevallom, nagyon megrázott az eset, mert ismét két jó embert veszítettünk el. Mi is hosszú hétvégén voltunk a családdal, nem böngésztem egyfolytában a netet, így szíven ütött a dolog, mikor szombat reggel megláttam a Facebookon, hogy ismét két motorossal kevesebben vagyunk. Egyikük ráadásul egy motoros nő, aki a Csajok a motoron közösségének is oszlopos tagja.

Eddig még nem fordult elő, hogy olyan motoros nőt vesztettünk volna el, akit személyesen is ismertem. Ettől még borzasztóan megrázott, mikor tavaly a Citadella motoros találkozóról hazafelé balesetet szenvedett R. Zsuzsi, és Berki Mariann balesete is szörnyű volt, ahogy az a 2015-ös baleset is, amikor a Kerepesi úton csapódott villanyoszlopnak egy motoros nő. Na nem mintha nem szakadna meg a szíven, akárhányszor egy motoros halálhírét hallom.

Benkovics Évi annyiban volt más, hogy ő aktív tagja volt a Csajok a motoron közösségének. Jókedvű, vidám motoros nő, aki összehozta és összetartotta a Baja környéki motoros nőket. Sokat túrázott, járta az országot motoron, és eközben több tagunkkal is személyesen megismerkedett.

BenkóÉva profilja a CsamClubon

A közösségi oldalaknak és a CsamClub-nak hála, mindig tudtunk róla. Megosztotta velünk örömét, amikor az öreg Kawáját egy F650 GS BMW-re cserélte, és akkor is, amikor unokája született. Büszke volt rá, hogy ő egy három gyerekes motoros nagyi. Évi imádott énekelni és odavolt Janis Joplinért.

Évi és férje Gábor balesete 2020. október 23-án délelőtt 9:30-kor történt, mikor egy ittas sofőr áttért a sávjukba Dusnok közelében az 51-es úton, és szó szerint letarolta a két motort. A kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni rajtuk.

Mindketten tapasztalt sofőrök voltak, akik mindig törekedtek a biztonságos közlekedésre. Sajnos ez az eset is azt bizonyítja, hogy van olyan helyzet, amikor nem rajtunk múlik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hosszú hétvégéken rendszerint több baleset történik az ország útjain, mint máskor, mert sok olyan járműtulajdonos is előveszi ilyenkor a kocsiját, aki nem vezet rendszeresen. Ezt tetézik azok a sofőrök, akik ittasan is simán volán mögé ülnek.

Egyes hírek szerint ennek a balesetnek az okozója nem először tért át ittasan a szembe sávba, csak korábban a csodával határos módon mégsem okozott balesetet. Reméljük ezúttal megkapja méltó büntetését, még ha ez nem is segít már Éviéken.

Búcsúzzunk Éviéktől ezzel a 2019-es motoros túra videóval, aminek az aláfestő zenéjében BenkóÉvi énekel.

Fotó: Pirates Family MC Facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Benkovics Évi és Gábor emlékére – halálos motorbaleset történt a hosszú hétvégén

  • Bár nem ismertem őket , mélyen fáj ami történt …. El sem tudom képzelni mennyien haltak meg a közelmúltban a felelőtlen sofőrök miatt , és az emberek továbbra is minket motorosokat szidnak ha bármilyen baleset történik , hogy biztos mi voltunk a hibásak . 14 éves korom óta motorozok , nyilván kis 50es motorral kezdtem , és ahogy csak tudtam váltottam nagyobbra , és így 17 év motorozás után kezdem egyre jobban érezni , hogy miért is rettegett anyám akárhányszor nagyobb útra indultam .
    Férfi létemre könnyes szemmel olvasom a cikkeket a történtekről ,és a hozzátartozók kommentjeit , hogy milyen emberek , milyen motorosok voltak …
    Nyugodjanak békében .
    Kívánom minden motoros társamnak , hogy soha ne találkozzanak ilyennel , és ne érje őket baleset .

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük