CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Nagy Katalin és az ő Drag Starja

nagy-katalin-yamaha-drag-star-classic1Kata 650-es Yamaha Drag Star Classic-jával dübörög végig a határon innen és túl, a HBME (Hajdú-Bihari Motorosok Egyesülete) kötelékében, miközben csajokamotoronos zászlóját vadul tépi a menetszél.

Természetesen nála is gyerekkori szerelem a motorozás, s jogsija 2006 óta van. A Csajok a motoronnak 2006 óta regisztrált tagja és lelkes követője.

Milyen élmények kapcsán alakult ki benned a motorozás iránti szerelem?

─ Apukám jóvoltából szerettem meg a motorozást. Körülbelül 9 éves lehettem, amikor felültetett a Babettánkra, melynek a hátuljába seprűnyelet dugott, mint régen a biciklimbe és futott mellettem, amíg biztonságosan meg nem tanultam vezetni. Egész gyerekkoromban robogóztam.

Apukám az első nagy motorját 2001-ben vette. Ha jól emlékszem, egy hármas golffal mentünk fel Pest környékére. Azt beszámították a motor árába, és ketten jöttünk vele haza, annak ellenére, hogy fater nemigen ült fiatal kora óta motoron. Hazafelé ő jobban félt, mint én. Rettenetesen élveztem a motoron való létet! Innentől kezdve vitt magával ide-oda, de nem éltünk nagy motoros életet, csak hobbi volt számunkra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

nagy-katalin-hbme1

Aztán jöttek a haverok és le-lemaradoztam a motorozásból. Nagyon keveset vitt fater, és azokért is majdhogynem könyörögnöm kellett. Aztán ezt meguntam 2006-ban és bejelentettem, hogy leteszem a jogsit. Minden sikerült elsőre, úgyhogy büszke voltam magamra. Fater néha-néha kölcsön adogatta a motorját (Yamaha XVS 650), aztán vettünk egy tanuló motort: egy 535-ös Viragot, Kazincbarcikáról. Mondanom sem kell, hogy lábán hoztam haza a motort. Az volt az első alkalom, hogy megfáztam a motoron. Teljes védő felszerelés nélkül száguldottam haza, de nagyon hideg volt.

Gyönyörű a gépeden a fekete-rózsaszín bőrülés. Ki készítette?

─ Egy debreceni srác Sipi – hozzá jár szinte az egész HBME. A magyar zászlót egy ismerősömtől kaptam, így elkerülhetetlen volt, hogy csináltassak zászlótartót. A CsaM-os zászlót pedig hozattam, megbíztam Paput (HBME), hogy vegyen tőletek ezt-azt Alsóörsön.

Meg vagy elégedve a mostani motoroddal?

─ Nagyon sokáig vacilláltam a mostani vasamon, hogy megtartsam-e, mert sokáig túra motorra vágytam. Aztán úgy döntöttem, hogy marad ez, ha már ilyen szépen felöltöztettem, mert teljesen „csupaszon” vettük a motort egy nőtől, aki mindent leszedett róla, hogy a bank csak a motort vigye.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük