fbpx

Idén harmadszorra – Motorcycle Film Festival

motoros film fesztival 2A fesztivál alapötlete onnan származik, hogy a 70-es években elindult motor mánia mostanra érte el csúcspontját, és az alapítók egy, a motoros filmekhez méltó eseménnyel akartak hozzájárulni a téma népszerűsítéséhez.

Tavaly ősszel, szeptember 24-27. között az Egyesült Államokban megrendezett II. Motoros Film Fesztivál ismét hatalmas sikert aratott, így annak megálmodói, Corinna Mantlo és Jack Drury joggal lehettek elégedettek. A sikersorozat folytatódik, így idén szeptemberben a motorozás, a motorkerékpárok és a motoros témájú filmek kedvelői ismét nagy dózisban találkozhatnak a már jól ismert, illetve a számukra még ismeretlen, új alkotásokkal.

A motorozás elterjedésében nagy szerepe volt a motorozással, motorosokkal foglalkozó filmeknek és az, hogy a nagy motorkerékpár gyártók a kis, kreatív műhelyekkel karöltve létrehoztak új megoldásokat technikai és dizájn téren, így toborozva egyre több rajongót és szimpatizánst. Az újítások a profi filmkészítőket is erősen inspirálták, így egyre több ilyen témájú filmmel találkozhattunk a mozikban, televíziós csatornákon.

A profi filmesek kedvelt témája ez a világ, de sok alkotás nem kap elég teret ahhoz, hogy a nagyközönséghez eljusson. Az élvonalbéli filmes csapatok mellett egyéb, tehetséges és fiatal filmesek munkáinak is teret szerettek volna adni a szervezők, és az elmúlt évek tapasztalati alapján úgy néz ki, hogy az ebből a célból létrejött fesztivál elérte célját.

Az első Motoros Film Fesztivál New York-ban volt, mely filmesek és motorosok részvételével zajlott 2013-ban. A filmeknek biztosított nagyobb megjelenési terület mellett a cél az volt, hogy az esemény otthont adjon a motoros filmek rajongóinak nemzetközi szinten. Ez a rendezvény továbbá kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők beszélgethessenek a filmekről, hogy összehozza a motorozással fertőzötteket, és együtt élvezhessék kedvenc mozijukat.

A II. Motoros Film Fesztivál a New York állam béli Brooklynban került megrendezésre, ahol több kategóriában sorsoltak ki díjakat. A filmek helyezéseit egy igazi szakmai stáb, egy motorosokból, motorépítőkből és filmesekből összeállított zsűri döntötte el.

Az idei, szintén szeptemberben, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen is sok új, talán jelenleg még el sem készült, illetve épp készülő fázisban lévő filmmel ismerkedhetnek meg a motoros filmek szerelmesei.

A II. Motoros Film Fesztivál első helyezettjei a következők:

A fesztivál kedvence:
Somewhere Else Tomorrow
Készítő: Daniel Rintz

A közönségszavazás győztese:
The Badger: Made in Trenton
Készítő: Drue Pennella

The Badger – Made in Trenton. One Bike. One Month. Three Races. from Pure Motion Pictures on Vimeo.

 

A rövid dokumentumfilm kategória nyertese:
No Ordinary Passenger
Készítő: Cabell Hopkins

Dokumentum játékfilm kategória nyertese:
Penton: The John Penton Story
Készítő: Todd Huffman

Elbeszélő rövidfilm kategória győztese:
Vincent Black Lightning
Készítő: Cat Bruce

Elbeszélő játékfilm kategória győztese:
Shooter és Whitley
Készítő: Laura Stewart

Kísérleti film kategória nyertese:
Django
Készítő: Jim Demuth és Posy Dixon

Django Django – WOR from Jim Demuth on Vimeo.

 

motoros film fesztival 1motoros film fesztival 4motoros film fesztival 5

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x