Hasznos tudnivalókKiemeltMotorokMotorozás

A motorkerékpár adás-vétel másik oldala – 10 megfontolandó tanács motoreladáshoz, II. rész

10 tanacs motor eladashoz II resz 08Korábban ott hagytuk abba az eladás körüli téma taglalását, hogy vevőjelöltünk felvette veled a kapcsolatot, és megállapítottuk, hogy telefonon alkudni nem szép dolog

Az emberismeretedre a továbbiakban is szükséged lesz. Lássuk, mi az a további 5 dolog, melyre okvetlenül figyelned kell, ha megunt motorodat a használt járművek piacának poklába dobod.

6. Hogyan mérd fel vevőjelölted a telefonos beszélgetés alapján

Egy telefonos beszélgetés sokat elárul a vonal túlsó végén csacsogóról. Ne bízz meg senkiben, bármilyen kedves is. Az viszont hamar kiderül a kérdéseiből, hogy komolyan gondolja-e a dolgot, van-e rá pénze, ő saját maga dönt-e az adásvételről stb.

Sokszor előfordul az, hogy már megegyeztetek mindenben, majd jön az asszony, barátnő, anyuka, kiskutya, és egy pillanat alatt meghiúsítja a bizniszt. A lényeg, hogy ha telefonban szimpatikus a vevő, az már jó előjel, és jöhet a motor személyes megtekintése.

7. Mire figyelj akkor, ha az érdeklődő személyesen tekinti meg a motorodat

A motoreladás egyik legfontosabb mozzanata a személyes megtekintés. Egyezzetek meg egy mindkettőtök számára ideális időpontban, helyszínben. Olyanba semmiképp ne menj bele, hogy a vevő kérésére te viszed el 2-300 kilométerre a motort, szinte házhoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

10 tanacs motor eladashoz II resz 03

Még akkor se, ha megígéri, hogy állja a költségeidet. Van olyan, aki Budapesten belül sem hajlandó megtenni 20 kilométert egy jármű megtekintése végett, mert drága a buszjegy. Az ilyeneket felejtsük el, nem komoly emberek.

Ha az érdeklődő messze lakik, és van rá időd, azért megteheted azt, hogy 10-15 kilométerre otthonról elgurulsz egy megbeszélt helyszínre, az még nem olyan nagy áldozat. Így legalább nem kell vadidegeneket beengedned a garázsodba.

10 dolog, amire érdemes figyelni használt motor vásárlásakor – I. rész

De ha azt vesszük, hogy ezt tízszer megcsinálod egy hónapban, az már nagy áldozat. A komoly vevő nem szőrözik ilyeneken, hanem elmegy a megadott címre, és nálad, otthon nézi meg a motort. Válasszatok esőmentes napot, amikor száraz az út és a motor sem lesz vizes, koszos a próbaút során. Így a vevő is látja majd, mit akar megvenni.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük