CsajokKiemeltMotoros csajok

Csilla-Motorilla Motorozni kezd

liptak csilla kakucs

Hogy honnan jött az egész motorozás dolog? Nem tudom, van-e még olyan, aki ezt válaszolná erre a kérdésre: dacból.

Kedves Csajok a Motoron! Kedves Motorra Vágyó Csajok!

Mindig irigykedve és vágyakozva néztem a motorosokat az utakon, különösen, ha többen mentek együtt, és összeszorult szívvel gondoltam arra, bárcsak én is velük lehetnék! Az eszembe sem jutott, hogy én vezessek motort, csak velük legyek, utasként, a csapat tagjaként. Csak menni, menni, mindegy hová, időnként megállni, letámasztani a motorokat, enni valamit, leheverni a fűbe és dumálni, aztán újra csak menni. De valahogy ez soha nem jött össze.

Sokáig nem is voltak motoros ismerőseim, aztán amikor lettek, akkor is csak egy-egy órás utakra, illetve egyetlen két napos túrára került sor, és nem csapatban. Tavaly nyáron aztán úgy döntöttem: tudjátok mit, akkor megtanulok motorozni, és majd megyek magam, nem kell vinni!

Azzal kezdtem, hogy írtam a Csajok a Motoron Klubnak, és segítséget kértem a kezdéshez. Sok dilemmám volt, azt sem tudtam, milyen tanfolyamra iratkozzak be, de a legfőbb kérdés az volt, nem vagyok-e öreg a motorozáshoz (44 voltam tavaly). NaNa azonnal válaszolt, sőt később topic-ot is indított „Nem vagyok öreg a motorozáshoz?” címmel, amire aztán még több támogató választ, javaslatot kaptam.

Csilla profilja a fórumban

Akkor ígéretet tettem, hogy megosztom a tapasztalataimat a kezdéssel, a tanfolyammal kapcsolatban, ami aztán jól elmaradt. Van is lelkiismeret furdalásom emiatt. Hálátlannak érzem magam, és ezúton elnézést kérek, amiért nem osztottam meg a motorozásommal kapcsolatos fejleményeket, illetve ezúton köszönöm meg Mindenkinek, aki írt – legfőképpen NaNának –, és támogatott az elhatározásomban.

Jelentem: NEM VAGYOK ÖREG A MOTOROZÁSHOZ!

Szóval, beiratkoztam tanfolyamra „A” korlátlan jogsi megszerzéséhez, mert nem érdemes elaprózni. És tényleg, most enném a kefét, ha másba vágtam volna bele!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

17 éves korom óta van B kategóriás jogsim, de csak az elmúlt három évben vezetek rendszeresen autót. A kocsi egy hétig állt a garázsban, mert nem mertem vele elindulni sehová! Vettem pótórákat, és ez itt a reklám helye (ha szabad ezt), mert nagyon tudom ajánlani a jogsiutan.hu oktatóját, aki szuper jól kezeli az újrakezdőket.

Erre csak azért tértem itt ki, mert eszembe sem jutott volna a motoros tanfolyam, ha nem vezetek autót, és nincs valamennyi rutinom a forgalomban való közlekedésben. Ez persze nem előfeltétel, de nekem jól jött. Arról nem is beszélve, hogy autó nélkül elég macerás lett volna a gyakorlati oktatásokra hurcolni a felszerelést.

A motoros jogsihoz végig csináltam a KRESZ tanfolyamot. Szó szerint végig ültem az összes órát, de megérte. Állati sok mindent elfelejtettem már, így aztán az autóvezetéshez is jól jött az ismétlés. Bevallom, a tankönyvet megvettem ugyan, de nem olvastam el. Viszont jó sok KRESZ-tesztet megcsináltam, erre szuper jó volt az okos telefon, amit amúgy is szeret az ember b…tatni, na jó, nézegetni, úgyhogy amikor ilyenre éreztem késztetést (sokszor), akkor teszteket csináltam.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük