fbpx
CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Csilla-Motorilla Motorozni kezd

liptak csilla kakucsHogy honnan jött az egész motorozás dolog? Nem tudom, van-e még olyan, aki ezt válaszolná erre a kérdésre: dacból.

Kedves Csajok a Motoron! Kedves Motorra Vágyó Csajok!

Mindig irigykedve és vágyakozva néztem a motorosokat az utakon, különösen, ha többen mentek együtt, és összeszorult szívvel gondoltam arra, bárcsak én is velük lehetnék! Az eszembe sem jutott, hogy én vezessek motort, csak velük legyek, utasként, a csapat tagjaként. Csak menni, menni, mindegy hová, időnként megállni, letámasztani a motorokat, enni valamit, leheverni a fűbe és dumálni, aztán újra csak menni. De valahogy ez soha nem jött össze.

Sokáig nem is voltak motoros ismerőseim, aztán amikor lettek, akkor is csak egy-egy órás utakra, illetve egyetlen két napos túrára került sor, és nem csapatban. Tavaly nyáron aztán úgy döntöttem: tudjátok mit, akkor megtanulok motorozni, és majd megyek magam, nem kell vinni!

Azzal kezdtem, hogy írtam a Csajok a Motoron Klubnak, és segítséget kértem a kezdéshez. Sok dilemmám volt, azt sem tudtam, milyen tanfolyamra iratkozzak be, de a legfőbb kérdés az volt, nem vagyok-e öreg a motorozáshoz (44 voltam tavaly). NaNa azonnal válaszolt, sőt később topic-ot is indított „Nem vagyok öreg a motorozáshoz?” címmel, amire aztán még több támogató választ, javaslatot kaptam.

Akkor ígéretet tettem, hogy megosztom a tapasztalataimat a kezdéssel, a tanfolyammal kapcsolatban, ami aztán jól elmaradt. Van is lelkiismeret furdalásom emiatt. Hálátlannak érzem magam, és ezúton elnézést kérek, amiért nem osztottam meg a motorozásommal kapcsolatos fejleményeket, illetve ezúton köszönöm meg Mindenkinek, aki írt – legfőképpen NaNának –, és támogatott az elhatározásomban.

Jelentem: NEM VAGYOK ÖREG A MOTOROZÁSHOZ!

Szóval, beiratkoztam tanfolyamra „A” korlátlan jogsi megszerzéséhez, mert nem érdemes elaprózni. És tényleg, most enném a kefét, ha másba vágtam volna bele!

17 éves korom óta van B kategóriás jogsim, de csak az elmúlt három évben vezetek rendszeresen autót. A kocsi egy hétig állt a garázsban, mert nem mertem vele elindulni sehová! Vettem pótórákat, és ez itt a reklám helye (ha szabad ezt), mert nagyon tudom ajánlani a jogsiutan.hu oktatóját, aki szuper jól kezeli az újrakezdőket.

Erre csak azért tértem itt ki, mert eszembe sem jutott volna a motoros tanfolyam, ha nem vezetek autót, és nincs valamennyi rutinom a forgalomban való közlekedésben. Ez persze nem előfeltétel, de nekem jól jött. Arról nem is beszélve, hogy autó nélkül elég macerás lett volna a gyakorlati oktatásokra hurcolni a felszerelést.

A motoros jogsihoz végig csináltam a KRESZ tanfolyamot. Szó szerint végig ültem az összes órát, de megérte. Állati sok mindent elfelejtettem már, így aztán az autóvezetéshez is jól jött az ismétlés. Bevallom, a tankönyvet megvettem ugyan, de nem olvastam el. Viszont jó sok KRESZ-tesztet megcsináltam, erre szuper jó volt az okos telefon, amit amúgy is szeret az ember b…tatni, na jó, nézegetni, úgyhogy amikor ilyenre éreztem késztetést (sokszor), akkor teszteket csináltam.

CsamShop motoros pólók 2023 május

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x