fbpx

Csajok a vízen

see doo ladies cup4Pontosabban csajok a jet-ski nyergében. A motor és autóversenyző csajok alól ezúttal kirántották talajt, így az aszfalt és a földutak helyett új közegben, vízen kellett bizonyítaniuk azt, hogyan birkóznak meg az új feladattal. Május 30.-án szép, verőfényes szombati napon a nem mindennapi csajok a Dunakeszi Jet-Ski tavon csaptak a hullámok közé, és rendhagyó színfoltként színesítették az aznapi versenyprogramokat.

 A Magyar Jet-Ski Szövetség által megrendezett Országos Bajnokság idén jubileumi évéhez érkezett. 25 éve került sor az első versenyre, mely sikerét látogatottsága és a résztvevők érdeklődése, a jet-ski sport szerelmesei tartották, és tartják életben remélhetőleg még nagyon sokáig.

A profi versenyzők több kategóriában mérték össze tudásukat a tavon. Külön női versenyzőknek kiírt futamok is voltak, ahol a nézőket elkápráztatták a száguldó csajok. Ők profi versenyzők voltak, így joggal volt elvárható, hogy tisztességgel helytálljanak a jet-ski nyeregben.

A ragyogó időben az egyik fa hűsítő árnyékában egy különleges kis női csapat várt a bevetésre. Az idén elő ízben megrendezett Sea-Doo Ladys Cup reményteljes versenyzői készültek arra, hogy a korábbi napok edzései után összemérjék erejüket a bóják között a vízen. Összesen hét, technikai sportból ismert magyar versenyző csaj készült a rajtvonalhoz állni.

A Sea-Doo Ladys Cup ötletgazdája, a Jet Power Kft. kommunikációs igazgatója, Bóday Pál elmondta, hogy azért hozták létre ezt a versenyt, mert kíváncsiak voltak, hogyan teljesítenek az autó és motorsportban jeleskedő hölgyek a vizes környezetben. Terveik között szerepel, hogy a versenyt a jövőben is meghirdetik a csajok között, és még több, autó és motorsportban jártas hölgyet láthatunk majd a számukra idegen, de koránt sem bizonytalan közegben.

A Magyar Jet-Ski Szövetség fő támogatója a Jet Power Kft., így az együttműködésnek köszönhetően nyílt lehetőség a csajok versenyére. A See-Doo Spark jet-ski-t is a Jet Power Kft. biztosította a résztvevők számára, mellyel a versenyt megelőzően, két edzésnapon ismerkedhettek a csajok. Pali elmondása szerint mindenki nagyon fegyelmezett és jó fej volt. Igazi profizmussal állt mindenki a feladat elé annak ellenére, hogy a zord időjárás megnehezítette az önfeledt gyakorlást.

Az egyik indulónak, Kis Viki motorversenyzőnek nem volt alkalma részt venni az edzéseken, így ő a verseny előtt, egy rögtönzött próba alkalmával tudott csak megismerkedni az új tereppel és a See-Doo-val, majd kis idő elteltével már az éles bevetésen nagy sikerrel kerülgette a bójákat. Teljesítménye ugyan nem lett elég ahhoz, hogy az első három legjobb közé bekerüljön, de derekasan helyt állt itt is, akárcsak a versenypályákon, motorja nyergében.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x