MotorbemutatóMotorok

Ha már meguntad az aszfaltot, jöhet a pancsolás – Biski, a kétéltű motorkerékpár

biski 01Motorral belecsapatni egy tóba, folyóba, tengerbe egy elvétett manőver miatt, vagy épp poénból nem a legjobb ötlet. Az aszfaltra, szilárd talajra tervezett gépek nem díjazzák ezt a produkciót, és te sem emlékeznél szívesen ilyen balesetre.

Persze, nem történik dráma abban az esetben, ha mindezt egy Biski kétéltű motorkerékpárral teszed. Ha ilyen géppel tévednél ismeretlen vizekre, egy új dimenzió nyílik meg előtted, és még a különleges kétkerekű sem venné zokon. Ha motorozás közben eleged lenne a forgalomból, a béna autósokból, a rekkenő hőséből, akkor mi sem lehetne nagyobb buli, mint belegázolni a hűsítő habokba.

A legújabb őrület megalkotója, a Gibbs nevű cég kimondottan kétélű járgányok fejlesztésére specializálódott. Kínálatukban többek között megtalálhatók a Triski és a Quadski elnevezésű modellek is, melyek nevei sokat sejtetnek. Igen, ezek a kétéltű járművek három és négykerekű alternatívák, melyekkel a szárazföldet elhagyva, vízen is száguldozhat tulajdonosa. Persze, a móka nem olcsó. A Quadski ára például 40 000 dollár, ami több mint 11 millió forint.

A Gibbs tájékoztatása szerint a 228 kilogramm súlyú Biski 55 lóerős, kéthengeres, benzinüzemű erőforrásának köszönhetően vízen 60 km/h sebességre képes, míg szárazföldön ennek több mint a duplájával, 130-al tud száguldani. Ahhoz, hogy a Biski szárazföldi üzemmódból átváltson a vízben való közlekedéshez, mindössze 5 másodperces műveletet szükséges. Ekkor kerekeit behúzva teszi magát alkalmassá a habok szeléshez, és átkapcsol vízsugár-hajtásra.

A gyártó még nem árulta el, hogy pontosan mikor kerül piacra az új jövevény, és hogy mennyibe fog kerülni. Ha egy ilyen kétéltű itthon is vízre kerülne, egészen biztosan nagy sikere lenne egy következő Sea-Doo Ladys Cup alkalmával, ahol motorversenyző csajok csapatnak szélsebes jet-ski-k nyergében. Egy rövid videón már bevetésben is megnézheted, milyen jó móka a Biski. Bár az látszik, hogy formavilága nem túl előnyös, illetve nem is egy kanyarbajnok, de a dupla élvezetért ezen tulajdonságok tökéletlensége megbocsátható.biski 02biski 03

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük