MotorbemutatóMotorok

Kíváncsi vagy, mennyibe fog kerülni az új Yamaha MT-10?

yamaha mt 10 2016 4Az MT-10 a tervek szerint akkor érkezik a márkakereskedők bemutatótermeibe, amikor az európai fő motorozási időszak is indul, így a Yamaha most felfedi a legfontosabb műszaki adatokat, amelyeket a motor nyilvános bemutatkozása óta homály fedett.

2015 novemberében a motorkerékpáros világ megismerhette az MT történetének következő fejezetét: az MT-10 érkezését. A Japán sötét oldalának kreatív ereje formálta MT-10 a teljes MT-mezőny legnagyobb teljesítményű motorkerékpárja. A nyomatékban gazdag 998 cm3-es keresztsíkú motorblokkal és a rendkívül agilis deltabox vázzal a merész, agresszív MT-10 készen áll, hogy a motorozás teljesen új élményét engedje szabadjára Európa útjain.

A kiváló, 11500-as fordulatszám melletti 118,0 kW (160,4 LE) teljesítmény azt jelenti, hogy a naked motor dominálni képes a környezetét – a 9000-es fordulatszám melletti 111,0 Nm határozott lineáris nyomatékkal pedig az MT-10 hátborzongató, minden sebességnél adrenalinnal töltött gyorsulásra képes.

Műszaki adatok: FZ6-N (Naked)

Maximális teljesítmény
118,0 kW (160,4 LE), 11.500-as fordulat mellett
Maximális nyomaték
111,0 Nm, 9000-es fordulat mellett
Ülésmagasság
825 mm
Töltött tömeg**
210 kg
Ajánlott kiskereskedelmi ár*
4.698.000,- Ft
1 698 000 Ft (regisztrációs adó nélkül)

A rövid, 1400 mm-es tengelytávnak és a 825 mm-es ülésmagasságnak köszönhetően – valamint a teli olaj- és üzemanyagtartállyal is csak 210 kg-os pehelysúllyal – a sötét oldal sugara felkészült a könnyed és fürge, mégis élés és stabil kanyarvételre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az utcai motoros ezidáig még nem juthatott ekkora potenciált kínáló csúcstechnológiás naked motorhoz. Széles sebesség tartományban és változatos útviszonyok között is kitűnő teljesítményt nyújtva a korszerű MT-zászlóshajó új utakat tár fel a Yamaha előtt. A 4.698.000 Ft (regisztrációs adóval) ajánlott kiskereskedelmi árral az MT-10 kiemeli a Yamaha elkötelezettségét amellett, hogy a piac minden szektorában értéket nyújtson.

Eredeti MT-10 tartozékok

Amellett, hogy elnyeri a legcsupaszabb címet, az új, radikális MT-10 a Yamaha egyik legsokoldalúbb, nagy kapacitású modellje is. Sőt, nemcsak a borzongáskedvelők adrenalinigényét elégíti ki: a türelmetlenül várt 998 ccm-es, csúcsminőségű teljesítménymotor a távolságtól sem riad vissza.

A motorkerékpár kiváló teljesítményét kiegészítendő, a Yamaha eredeti tartozékok széles skáláján dolgozik, hogy mindenki egyénivé tehesse saját MT-10-esét. Az olyan darabok, mint az Akrapovic kipufogódob, a gyorsváltó és a versenystílusú mart elemek azokat célozzák, akik az MT-10 sportos karakterét szeretnék kiemelni – a nagyobb távolságok kedvelői pedig a funkcionalitást és a praktikus jelleget erősíthetik kiegészítő elemek sorával, például középmagasságú sportszélvédővel, a puha oldaldobozokkal és a még kényelmesebb üléssel.

Minden eredeti tartozék megrendelhető a Yamaha márkakereskedésektől az MT-10-zel együtt, de akár a vásárlás után is beszerezhető.

A 2016 MT-07 Moto Cage új, Night Fluo színe

A speciális tartozékkészlettel alapfelszereltségként rendelkező, radikális külsejű MT-07 Moto Cage azokat célozza, akik egyedi, „rosszfiú” külsőt keresnek, a Sötét oldal hátborzongató DNS-ével ötvözve. Az MT család extrovertált tagja a legújabb Night Fluo színben lesz elérhető 2016-ban, fluosárga kerekekkel és motorblokk-oldalcsövekkel, valamint fluo díszítőelemekkel – a szürke karosszériával szembeni kontrasztként.

Az MT-07 Moto Cage exkluzív alkatrészei:

  • Vázra szerelt fluosárga motorblokkvédők
  • Csővázas fluosárga alsó motorblokkvédő
  • Kiváló kétszemélyes ülés – bőr
  • Könnyű, fluosárga kézfejvédők
  • Állítható első fényszórómaszk
  • Fluosárga hűtővédők
  • Fekete vázelemek

* Az ár országonként eltérhet. Az országodra érvényes információkért lépj kapcsolatba a helyi sajtófelelőssel.
** Feltöltött olaj- és üzemanyagtartállyal

 yamaha mt 10 2016 1yamaha mt 10 2016 2yamaha mt 10 2016 3yamaha mt 10 2016 5

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük