fbpx

Kíváncsi vagy, mennyibe fog kerülni az új Yamaha MT-10?

yamaha mt 10 2016 4Az MT-10 a tervek szerint akkor érkezik a márkakereskedők bemutatótermeibe, amikor az európai fő motorozási időszak is indul, így a Yamaha most felfedi a legfontosabb műszaki adatokat, amelyeket a motor nyilvános bemutatkozása óta homály fedett.

2015 novemberében a motorkerékpáros világ megismerhette az MT történetének következő fejezetét: az MT-10 érkezését. A Japán sötét oldalának kreatív ereje formálta MT-10 a teljes MT-mezőny legnagyobb teljesítményű motorkerékpárja. A nyomatékban gazdag 998 cm3-es keresztsíkú motorblokkal és a rendkívül agilis deltabox vázzal a merész, agresszív MT-10 készen áll, hogy a motorozás teljesen új élményét engedje szabadjára Európa útjain.

A kiváló, 11500-as fordulatszám melletti 118,0 kW (160,4 LE) teljesítmény azt jelenti, hogy a naked motor dominálni képes a környezetét – a 9000-es fordulatszám melletti 111,0 Nm határozott lineáris nyomatékkal pedig az MT-10 hátborzongató, minden sebességnél adrenalinnal töltött gyorsulásra képes.

Műszaki adatok: FZ6-N (Naked)

Maximális teljesítmény
118,0 kW (160,4 LE), 11.500-as fordulat mellett
Maximális nyomaték
111,0 Nm, 9000-es fordulat mellett
Ülésmagasság
825 mm
Töltött tömeg**
210 kg
Ajánlott kiskereskedelmi ár*
4.698.000,- Ft
1 698 000 Ft (regisztrációs adó nélkül)

A rövid, 1400 mm-es tengelytávnak és a 825 mm-es ülésmagasságnak köszönhetően – valamint a teli olaj- és üzemanyagtartállyal is csak 210 kg-os pehelysúllyal – a sötét oldal sugara felkészült a könnyed és fürge, mégis élés és stabil kanyarvételre.

Az utcai motoros ezidáig még nem juthatott ekkora potenciált kínáló csúcstechnológiás naked motorhoz. Széles sebesség tartományban és változatos útviszonyok között is kitűnő teljesítményt nyújtva a korszerű MT-zászlóshajó új utakat tár fel a Yamaha előtt. A 4.698.000 Ft (regisztrációs adóval) ajánlott kiskereskedelmi árral az MT-10 kiemeli a Yamaha elkötelezettségét amellett, hogy a piac minden szektorában értéket nyújtson.

Eredeti MT-10 tartozékok

Amellett, hogy elnyeri a legcsupaszabb címet, az új, radikális MT-10 a Yamaha egyik legsokoldalúbb, nagy kapacitású modellje is. Sőt, nemcsak a borzongáskedvelők adrenalinigényét elégíti ki: a türelmetlenül várt 998 ccm-es, csúcsminőségű teljesítménymotor a távolságtól sem riad vissza.

A motorkerékpár kiváló teljesítményét kiegészítendő, a Yamaha eredeti tartozékok széles skáláján dolgozik, hogy mindenki egyénivé tehesse saját MT-10-esét. Az olyan darabok, mint az Akrapovic kipufogódob, a gyorsváltó és a versenystílusú mart elemek azokat célozzák, akik az MT-10 sportos karakterét szeretnék kiemelni – a nagyobb távolságok kedvelői pedig a funkcionalitást és a praktikus jelleget erősíthetik kiegészítő elemek sorával, például középmagasságú sportszélvédővel, a puha oldaldobozokkal és a még kényelmesebb üléssel.

Minden eredeti tartozék megrendelhető a Yamaha márkakereskedésektől az MT-10-zel együtt, de akár a vásárlás után is beszerezhető.

A 2016 MT-07 Moto Cage új, Night Fluo színe

A speciális tartozékkészlettel alapfelszereltségként rendelkező, radikális külsejű MT-07 Moto Cage azokat célozza, akik egyedi, „rosszfiú” külsőt keresnek, a Sötét oldal hátborzongató DNS-ével ötvözve. Az MT család extrovertált tagja a legújabb Night Fluo színben lesz elérhető 2016-ban, fluosárga kerekekkel és motorblokk-oldalcsövekkel, valamint fluo díszítőelemekkel – a szürke karosszériával szembeni kontrasztként.

Az MT-07 Moto Cage exkluzív alkatrészei:

  • Vázra szerelt fluosárga motorblokkvédők
  • Csővázas fluosárga alsó motorblokkvédő
  • Kiváló kétszemélyes ülés – bőr
  • Könnyű, fluosárga kézfejvédők
  • Állítható első fényszórómaszk
  • Fluosárga hűtővédők
  • Fekete vázelemek

* Az ár országonként eltérhet. Az országodra érvényes információkért lépj kapcsolatba a helyi sajtófelelőssel.
** Feltöltött olaj- és üzemanyagtartállyal

 yamaha mt 10 2016 1yamaha mt 10 2016 2yamaha mt 10 2016 3yamaha mt 10 2016 5

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x