MotorokMotorozás

Motorozás Londonban 1.

motorozas londonban 2Moped bűnözés

Nem beszélhetünk londoni motorozásról, ha nem beszélünk a moped (robogó) bűnözésről. Sajnos előbb vagy utóbb mindenki érintetté, vagy isten ne adja áldozatává válik Londonban a motoros bűnözésnek.

Az elmúlt 5 évben a motorlopások száma drasztikusan megemelkedett az ország egészére nézve, különösen Londonban. Csak a tavalyi évben 27000 alkalommal követtek el úgynevezett “moped crimes”-t (ez lehet motor lopás, vagy éppen csak kivették valaki kezéből a telefont egy robogóról).

A jelen statisztika alapján ötször nagyobb az esély arra, hogy egy londoni motort ellopnak, mint bárhol máshol a szigetországban. Minden nap 80 mopedet vagy motort lopnak el Anglia szerte, ebből kb. a 70 %-ot Londonban.

Rémhírek igazak

A statisztika mellett a rémhírek, beszámolók a legrosszabbak. Hiába minden lakat, lánc, riasztó, garázs, kamera, nyomkovető, jelenleg a motor nincs biztoságban Londonban, és ha szerencsés vagy, nem ülsz éppen rajta, amikor el akarják vinni. Igen, sokszor nem várják meg, amíg leteszed a gépet.
Ez a fajta bűnözés több kisebb bűnszervezet, illetve bandák sajátossága, akik többsége 14-17 év közötti fiatal srácokból áll, akik robbogón követik el a bűntetteket. Kifigyelnek, követnek, és különböző eszközökkel már a motoron is megtámadják a motorosokat.

Az ellopott motorokat vagy a feketepiacon, vagy whatsapp groupokban, illetve instagramon árulják, vagy alkatrészként az ebayen. Sokszor furgonokban végzik a motorok, különösen a nagy motorok, és kelet-európában új azonosítóval újra forgalomba kerülnek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

dawn_in_london

Kövesd Hajnit a közösségi oldalakon! Megtalálod őt hanna_in_wonderland néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük