Hírek

40 új robogót kaptak a polgárőrök

polgaror robogokAz Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság 40 db Piaggio Liberty C54 típusú segédmotoros kerékpárt szerzett be az Országos Polgárőr Szövetség közlekedésbiztonsági tevékenységének támogatása érdekében.

Az új robogókat a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából, a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladatainak teljesítésére fogja használni. Az eszközök közlekedésbiztonsági célú felhasználása a polgárőrök fokozottabb közterületi jelenlétében, a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás során a gyalogos, kerékpáros, segédmotoros kerékpáros közlekedői csoport hatékonyabb ellenőrzésében nyilvánul meg.

A segédmotoros kerékpárok átadásával egyidejűleg a rendőrség szolgálati feladatok végrehajtásából kivont, használt személygépkocsikat is átadott a polgárőrségnek, a feladatok hatékonyabb végrehajthatósága érdekében. Ennek hátterében az áll, hogy a rendőrség új szolgálati gépjárműveket szerzett be és állított szolgálatba. A használt személygépkocsik így a jövőben is bűnüldözési, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti feladatokat fognak ellátni.

Az ORFK-OBB az elmúlt években kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével több alkalommal is támogatta a polgárőrök munkáját. Első alkalommal 2013 márciusában 200 db, 2014 decemberében 460 db, majd 2015 novemberében 258 db kerékpár átadásával 918-ra nőtt az OPSZ részére átadott kerékpárok száma. Emellett 2013 májusában 20 db, 2015 februárjában 30 db, 2016. áprilisában 41 db Honda, 2017-ben pedig 37 db Piaggio segédmotoros kerékpár átadására került sor.

Forrás: Baleset-megelozes.eu

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük