EseményekKiemeltMotoros túra

Motoros túra 1×1, avagy hogyan készülj fel az első hosszabb utadra

keil rita motoros tura 1A fent írtak persze akkor jöhetnek szóba, ha nem túradobozokkal felszerelt motorral vágsz neki az utadnak, de azt gondolom legtöbben nem azzal kezdjük.

Szerszámos táska

A klasszikus kis bőr hengert preferálom, amit felköthetsz valahova a motorra, így nem vesz el extra pakolóhelyet. Ha nem értesz a motorhoz, akkor is legyen nálad gyertyakulcs, s kérdezd meg a szerelőd hányas villáskulcsokat érdemes magaddal vinni, és egy pár gyertya sem árt.

Tanktáska

Én mindig viszek magammal egy mágnesest. Kéznél van, akár ha hirtelen egy autópálya kapunál kell fizetnem. Az öv- és combtáska ilyenkor azért nem praktikus, mert ha esőruha van rajtam, akkor le kell hámozni azt és a kesztyűket is, hogy hozzá férjek.

Mágneses azért, mert bármikor egy mozdulattal lekapható akár szállásnál, vásárlásnál… persze ha valakinek nem fém tankja van, akkor marad a felcsatolható. Itt a helye az esőruhámnak és pár extra öltözetnek, mint a kesztyű, napszemüveg, kendők.

Esőruha

Két nagy fajtája a külön- és egybe részesek. Én személy szerint az overalt azért részesítem előnyben szakadó esőben, mert biztosan nem folyik be a derekamnál a víz és extrém hidegben is jól fogja a hideg szelet. Viszont viszek magammal külön egy esőnadrágot, mert ha nem esik de vizes az út, akkor a felcsapódó nedvességtől megvéd, a felső testem viszont nem fülled be.

keil rita motoros tura 2Az sem hátrány, hogy könnyen le tudom hámozni magamról a mellékhelyiségben. Ha nincs esőpapucsod, ne ess kétségbe, kiváltható egy-egy nejlon zacsival is, de azért ha van lehetőséged hogy beszerezd, megkönnyíti a helyzeted.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szemüveg

Nyitott sisakban motorozom, ezért kiemelt fontossága van. Ha csak egyet viszek magammal, akkor az átlátszó, vagy citromsárga lencséjű, hogy este is még minél jobban átlássak rajta. Van azonban napszemüveg is nálam, de ha épp csak ez maradna otthon, nem fordulok vissza érte.

[wpdiscuz-feedback id=”s004i35lyu” question=”Ha neked is van tapasztalatod, írd meg nekünk! Te inkább hátizsákot viszel magaddal tanktáska helyett? Miért? Milyen esőruha vált be? Írd le a véleményed!” opened=”0″]Ha neked is van tapasztalatod, írd meg nekünk! Te inkább hátizsákot viszel magaddal tanktáska helyett? Miért? Milyen esőruha vált be? Írd le a véleményed![/wpdiscuz-feedback]

További tippek, beszámolók, élmények az Egy Nő Egy Motor és Az Út facebook oldalon.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük