Hírek

Motoros felvonulással kampányol a szcientológia a bandaháborúk ellen

peace ride los angelesA United in Peace mozgalom még 2012-ben Los Angeles utcáin született meg, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Azóta jelentős mértékben csökkentek a bandaháborúk és a rendőrség valamint a bandák közötti viszályok a térségben.

Két kiemelkedő közösségi vezető, az iszlám nemzet fekete-amerikai vallási közösségének lelkésze, Tonny Muhammad és Alfreddie Johnson tiszteletes a World Literacy Crusade (világi műveltségi keresztes hadjárat) alapítója fejéből pattant ki az ötlet még 2012-ben, hogy hogyan tudnának közelebb kerülni a kaliforniát nagy mértékben sújtó bandaháborúk csökkentéséhez. A megoldást a szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard: Út a boldogsághoz című írásában találták meg. 

Muhammad miniszter már jól is merte a füzet erejét a közösségel való kapcsolata, és a bandaháborúk áldozatainak kezelése miatt. Azt is meglátta, hogy mik azok az eszközök, amikkel a füzet hatása megsokszorozható annak érdekében, hogy fellépjen a Los Angeles környékét az 1970-es évek óta sújtó bandaháborúkkal szemben. 

A céljának elérése érdekében megkereste azokat, akik legalább olyan sokan vannak Los Angeles utcáin, mint a különböző bűnbandák: először a motoros klubokat. Elsőként a Black Stallions, az East Side Riders Bike Club és a National Lowriders tagjai csatlakoztak a kezdeményezéshez., de mára már a támogató motoros klubok száma is sokszorosára nőtt. 

Az elmúlt évek alatt a kezdeti néhány tucat résztvevőből immár több száz motoros lett, a rendezvényeiken többezer ember vesz részt. Motorjaik nyergében keresztül-kasul bejárják a bandák felségterületeit a klubok, valamint a hozzájuk csatlakozó szimpatizánsok. Akár többszáz mérföldet is megtesznek annak érdekében, hogy a legszükségesebb helyeken osztogassák az Út a boldogsághoz füzetet az embereknek a parkokban, főutakon, bevásárlóközpontokban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2013-ban Tonny Muhammad miniszter létrehozta a United in Peace alapítványt, amihez nem csak magánszemélyek csatlakozhatnak. Honlapjukról értesülhetünk arról, hogy hol és mikor lesz a következő Peace Ride.  

Nézd meg Tonny Muhammad miniszter kisfilmjét, amiben elmeséli a missziójának történetét! 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük