fbpx

Motoros balesetnél segített egy debreceni katona

Motoros Baleset LevelekA Levelek és Besnyőd közötti útszakaszon nyújtott segítséget az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonája egy balesetben súlyosan megsérült motorosnak.

Az eset még május 30-án, a kora délutáni órákban történt. Juhász Gábor tizedes egy rokona társaságában közlekedett személyautóval, amikor egy közúti balesetre lettek figyelmesek és rögtön megálltak segítséget nyújtani. A baleset egy személygépkocsi és egy motorkerékpár között történt.

A motorkerékpár vezetője bal lábán súlyos sérülést szenvedett. A balesetben szintén érintett gépjármű vezetője ekkorra már segítséget nyújtott, derékszíjával elszorítva a sérült végtagot, bár annak vérzése nem állt el. Juhász tizedes a Harctéri Életmentő Katona tanfolyamon szerzett tudására alapozva elkezdte a sérült ellátását.

Az elszorításhoz kiválóan alkalmas amerikai katonai derékszíját levette, s a tanultak szerint a megfelelő helyen és módon ellátta a sérültet, aminek hatására a vérzés csillapodott. Eközben próbálta megnyugtatni a baleset másik résztvevőjét.

Az Országos Mentőszolgálat kiérkező egységei átvették a sérültet, majd elszállították.

 

Forrás: honvedelem.hu, Fotó: Katarzyna BiaÅ‚asiewicz

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x