fbpx

Motorok a biztosítónál

A Radical Garage motorépítő műhelyből került ki az a két egyedi motorkerékpár, amely három hónapon át az UNIQA Biztosító fővárosi irodaházát díszíti.

A Róbert Károly körúton található VitalBusiness Center előcsarnokában bárki megcsodálhatja a mesterműveket, amelyek Görbe Sándor műhelyében készültek. Az Angel Dust nevű átalakított Harley-Davidson Softail 2009-ben a legjobb choppernek kijáró elismerést vívta ki a Magyar motorépítő bajnokságon. A másik kiállított kétkerekű, a Public Enemy No.1 a Radical Garage negyedik saját tervezésű motorja.

A Public Enemy No.1 a Magyar épített motorok bajnokságán a Best lowrider kategória első helyén végzett, valamint a Biker’s World custom show „Best of Show”-ja, vagyis a kiállítás legszebb motorja lett Szlovéniában. „Munkáink során elsődleges szempont, hogy a lehető legtöbb alkotóelemet kézi munkával, fémből alakítjuk ki, és kitartóan törekszünk a kiváló minőségre. Minden általunk készített motor működőképes, használható.” – vallott filozófiájáról Görbe Sándor, a Radical Garage világszerte elismert motorépítője.

Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója elmondta: „Székházunk építésekor a modern munkahely megteremtése mellett az a cél lebegett előttünk, hogy a főváros és szűkebben véve a XIII. kerület életében szervesen jelenlévő komplexumot hozzunk létre. Az épületben a biztosítói ügyfélszolgálat és kárrendezési iroda mellett posta, étterem és kávézó is található, és rendszeresen szervezünk kiállításokat is. Tavaly az irodaház megnyitása alkalmából oldtimer Vespák töltötték meg az előcsarnokot, és a nyári fotópályázatunk díjnyertes alkotásait is itt állítottuk ki. Az, hogy ismét motorokat választottunk, magától adódott, hiszen a hazai piac meghatározó gépjármű-biztosítója vagyunk.”

A 2011 márciusáig megtekinthető kiállítás másik érdekessége, hogy a motorok hátterét Pelle “Ügü” Zoltán festőművész munkái adják. A festmények airbrush technológiával készültek, amely eljárást a motorok dekorálásánál is gyakorta alkalmazzák. Így alkotnak a kiállítás elemei harmonikus egységet.

Pelle “Ügü” Zoltán eddigi legnagyobb méretű festménye (100×180 cm) „A felszín alatt” címmel a kiállított motorok meghatározó háttereként itt kerül elsőként bemutatásra. A művész által használt airbrush technika a kortárs művészet megdöbbentően élethű, szinte fotó minőségű ábrázolásmódja. Kiemelendő a képen a króm felületek csillogásának visszaadása a fekete és fehér színek kombinációján keresztül. A festő a művet jótékonysági árverésre ajánlotta fel. 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x