KultúraMotoros kép

Motorok a biztosítónál

fuck the world kiallitas ugu radical garage 6A Radical Garage motorépítő műhelyből került ki az a két egyedi motorkerékpár, amely három hónapon át az UNIQA Biztosító fővárosi irodaházát díszíti.

A Róbert Károly körúton található VitalBusiness Center előcsarnokában bárki megcsodálhatja a mesterműveket, amelyek Görbe Sándor műhelyében készültek. Az Angel Dust nevű átalakított Harley-Davidson Softail 2009-ben a legjobb choppernek kijáró elismerést vívta ki a Magyar motorépítő bajnokságon. A másik kiállított kétkerekű, a Public Enemy No.1 a Radical Garage negyedik saját tervezésű motorja.

A Public Enemy No.1 a Magyar épített motorok bajnokságán a Best lowrider kategória első helyén végzett, valamint a Biker’s World custom show „Best of Show”-ja, vagyis a kiállítás legszebb motorja lett Szlovéniában. „Munkáink során elsődleges szempont, hogy a lehető legtöbb alkotóelemet kézi munkával, fémből alakítjuk ki, és kitartóan törekszünk a kiváló minőségre. Minden általunk készített motor működőképes, használható.” – vallott filozófiájáról Görbe Sándor, a Radical Garage világszerte elismert motorépítője.

Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója elmondta: „Székházunk építésekor a modern munkahely megteremtése mellett az a cél lebegett előttünk, hogy a főváros és szűkebben véve a XIII. kerület életében szervesen jelenlévő komplexumot hozzunk létre. Az épületben a biztosítói ügyfélszolgálat és kárrendezési iroda mellett posta, étterem és kávézó is található, és rendszeresen szervezünk kiállításokat is. Tavaly az irodaház megnyitása alkalmából oldtimer Vespák töltötték meg az előcsarnokot, és a nyári fotópályázatunk díjnyertes alkotásait is itt állítottuk ki. Az, hogy ismét motorokat választottunk, magától adódott, hiszen a hazai piac meghatározó gépjármű-biztosítója vagyunk.”

A 2011 márciusáig megtekinthető kiállítás másik érdekessége, hogy a motorok hátterét Pelle “Ügü” Zoltán festőművész munkái adják. A festmények airbrush technológiával készültek, amely eljárást a motorok dekorálásánál is gyakorta alkalmazzák. Így alkotnak a kiállítás elemei harmonikus egységet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Pelle “Ügü” Zoltán eddigi legnagyobb méretű festménye (100×180 cm) „A felszín alatt” címmel a kiállított motorok meghatározó háttereként itt kerül elsőként bemutatásra. A művész által használt airbrush technika a kortárs művészet megdöbbentően élethű, szinte fotó minőségű ábrázolásmódja. Kiemelendő a képen a króm felületek csillogásának visszaadása a fekete és fehér színek kombinációján keresztül. A festő a művet jótékonysági árverésre ajánlotta fel. fuck the world kiallitas ugu radical garage 1fuck the world kiallitas ugu radical garage 10fuck the world kiallitas ugu radical garage 2fuck the world kiallitas ugu radical garage 3fuck the world kiallitas ugu radical garage 4fuck the world kiallitas ugu radical garage 5fuck the world kiallitas ugu radical garage 7fuck the world kiallitas ugu radical garage 8fuck the world kiallitas ugu radical garage 9

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük