fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Börtönben a Zorall

bortonben a zorall 28No de nem örökre! A Kozma utcai fegyházban lépett fel a zenekar. A koncert érdekessége az volt, hogy a rabokkal együtt játszottak a srácok.

Mondhatni, missziónak tekinti a Zorall a börtönökben való fellépéseket, ugyanis hosszú évek óta járják a fegyházakat. December 23-án, délelőtt, a Kozmai utcai börtön ebédlőjében nyomtak egy kemény rock koncertet a fiúk.

A kezdés kicsit csúszott, de a tábornok úr rövid nyitóbeszéde után Hangya, Kicsi és Attila a húrok közé csapott, Pöpi izzította a dobverőit, Szasza pedig a hangszálait.

Türelmetlenek voltak a rabok, mert késett a koncert, de az oldalt álló fegyőrök egyetlen szemvillanására lenyugodtak. Amint megszólaltak az első ütemek, halk üdvrivalgás hallatszott, és ülve tomboltak az emberek.

Az első sorban helyet foglaló rabok izgatottan várták, hogy a színpadra léphessenek, ugyanis az “Azért vannak a jó barátok” című nótát adták elő a zenekarral. Pár szám után erre meg is kapták a lehetőséget. Ahhoz képest, hogy nem volt idő összepróbálni a számot az együttessel, nagyon jól sikerült az előadás. Különös hangulatot adott a zeneszámnak, a középen, hegedűn játszó elítélt muzsikája. De előkerültek még gitárok is, a többiek pedig énekeltek.

Még több kép a galériában!A börtönben előzetesen megrendezett Ki mit tud? vetélkedő győztesei léphettek fel az együttessel. Ahogyan a tábornok úr is elmondta, a Zorall volt az ajándék az elítélteknek. És persze ennél jobb motiváló erő nem kellett, hogy a verseny nyertesi állhattak színpadra a zenészekkel.

Az “Azért vannak a jó barátok” zeneszám után levonultak az elítéltek az emelvényről, a srácok pedig folytatták tovább a koncertet. Ekkor már teljesen feloldódott a hangulat, a kezdeti, érezhetően feszélyezett légkör után. Ami valószínűleg nekünk, újságíróknak is köszönhető volt, hiszen a Zorall fellépéseket már megszokták a rabok.

A “Boldog születésnapot” aktuális nótának számított, ugyanis Barbaró Attila ünnepelte a szülinapját, de az elítéltek közül is felköszöntötték az illetékest.

A “Valami véget ért” című, utolsó szám végeztével azért megkapták a művészek a szokásos „vissza, vissza” kiabálásokat, aminek eleget is tettek. Ismételten, közösen, az előzőleg fellépő elítéltekkel. Ezúttal a “Macskajaj” című számot adták elő együttes erővel. Az tény, hogy az ilyen napokat várják a rabok a börtönben, amikor a megszokott monotonitásból kizökkenti őket valami…

bortonben a zorall 16bortonben a zorall 44bortonben a zorall 5bortonben a zorall 59bortonben a zorall 60

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x