EseményekMotorverseny

Molnár Ági leány a gáton

magnes 03Tavaly több alkalommal beszámoltunk egy ifjú tehetség, Molnár Agnes szárnypróbálgatásairól a Suzuki GSX-R Kupa női indulójaként.

Áginak nagyon megtetszett a versenyzés, így az idei szezonban is biztosan ott lesz a márkakupa futamain. Tavaly az első versenykilométerek begyűjtésével a biztos célba érés volt a cél, idén már a fiúk megszorítására készül. Elkötelezettségének komolyságát mutatja, hogy a holtszezonban a profik szintjét idéző felkészülést végez.

„Nagyon sok tapasztalt versenyző van a Suzuki GSX-R Kupa mezőnyében, vagyis van köztünk tudásbéli távolság, amit folyamatosan igyekszem csökkenteni. Ahhoz, hogy maximálisan a technikám fejlesztésére tudjak koncentrálni, kondíciómnak tökéletesnek kell lennie. Ha azzal is meg kellene küzdenem, hogy fizikálisan végigbírjak egy futamot, akkor nagyobb hátrányba kerülnék és lassítanám a fejlődési lehetőségemet.” – osztotta meg velünk nézetét Ági.

Lássuk, mitől lehet belőle „leány a gáton”, illetve komoly versenyző az új 2008-as Suzuki GSX-R 600-ason, vagyis a K8-on: Hetente 5 alkalommal 3 óra hosszan végez kondicionáló edzést. Ennek legnagyobb része a fitneszteremben zajlik, de nem kizárólag a gépek használatával, hanem a megfelelő mennyiségű nyújtás és a boksz is része a programnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Utóbbit egy viszonylag ártalmatlan edzéspartnerrel, a bokszzsákkal végzi Ági, és kifejezetten hasznosnak ítéli az állóképesség növelésében. A 3 órás tréningek rendszeres eleme természetesen a futás is, amely a motorversenyzők esetében is elengedhetetlen mozgásfajta. Ági korábban versenyszerűen síelt, és a mai napig nagyon kedveli e sportágat, ezért a téli hónapokban számos alkalommal ellátogat a sípályákra, ami szintén segít a jó erőnlét fenntartásában.

A hideg napok ellenére a motorozás sem maradhat ki a holtszezon aktivitásából. Ági egyből felpattan utcai 600-asára, amint az útviszonyok engedik. Nem a fázósabbik fajtából faragták, a hideg nem lehet akadálya egy kis kerekezésnek. Sőt az utóbbi hetekben egy krosszmotor is bekerült a képbe. Sok más versenyzőhöz hasonlóan Ági ily módon is készül a szezonra. Az elszánt motoros hölgy elárulta nekünk, hogy alapkivitelben magasnak bizonyult számára a krosszmotor, ezért kisebb kerekek használatával csökkenteni kellett az ülésmagasságon. Így viszont tényleg kiváló társ a testedzésben.

A megfelelő kondi elérését Ági étrendje összeállításával is próbálja segíteni. Reggel magvak és gyümölcsök vannak terítéken, az ebéd kalóriában és általában húsban gazdag, a vacsora pedig ismét könnyű és ritkán csúszik 6 óránál későbbre.

A magyar Suzuki GSX-R Kupa idén öt versenyhétvégéből áll, ami összesen tíz futamot jelent. Május 10-11-én lesz az első versenyhétvége a horvátországi Rijekában, amelynek eseményeit az MTV 1-en is figyelemmel kísérhetjük majd. Áginak pedig drukkolunk a minél sikeresebb részvételhez.

Ágit az alábbi támogatók segítik a versenyzésben: D&D Drótáru Ipari és Kereskedelmi Zrt., Magyar Suzuki Zrt. gyári tartozékokat forgalmazó divíziója, Shoei, AXO, Form-Art Plasztikai Sebészeti Kft. valamint a Motoros Akadémia.

Ha a Suzuki GSX-R Kupa keretein belül te is szeretnéd összemérni tudásod Molnár Ágival illetve a kupasorozat többi versenyzőjével, még jelentkezhetsz profi vagy amatőr kategóriában március végéig a Hungaroring Motorsport Iskolánál. A technikai hátteret a nevezési díj fejében minden versenyző esetében a szervezők biztosítják, vagyis az indulóknak nincs más feladatuk, mint minél hatékonyabban meglovagolni a legújabb 600-as Suzukikat.magnes 01magnes 02magnes 04

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük