fbpx

Mitől sírtak be a „tupír-korban” a rockzenészekért a csajok?

warrant rock bandSokszor azon gondolkodom egy rock koncerten állva, figyelve napjaink figuráit, hogy manapság miért nem produkálnak annyira a csajok bőgős-sikítós-ájulós-bugyiba pisilős reakciókat. Mi volt más a ’60-as, ’70-es, ’80-as években?

Mindenki előtt ott vannak képzeletben azok a srácok, akik közül néhányan még ma is koptatják a színpadot, már letisztult zenével, kiforrott stílussal.

Imádok régi klipeket, koncertfelvételeket nézni és figyelni az akkori ruhákat, hajformákat, őrületeket – Guns ‘n Roses, Poison, Bon Jovi, Warrant, Cinderella, Skid Row, Steelheart és így tovább…

A mai internetes világban mindent láthatunk kedvencünkről, és talán így emberközelibbek is számunkra.

Régebben viszont a koncerteken, újságokban, tévéfelvételeken láthatták a csajok azokat a rocksztárokat, akikért majd’ megvesztek, és talán ezért volt a messzemenőkig történő bálványozás is – mindent megtettek volna azért, hogy csak a pasik cipőjéhez érjenek.

Az a mai napig működik, hogy vannak lányok, akik a koncert előtt vagy után az öltözőben, hotelszobában kötnek ki, de mégis változott valamennyit a világ…

A rock-hőskorban mitől döglöttek a csajok?

1. Szívhez szóló balladák, melyeket minél elnyújtottabban – mint egy jó szeretkezés – adtak elő. (Az Axl Rose-vonaglásról nem is beszélve…)

2. Testhez simuló, sztreccs-nacik – minden színben és mintával -, melyek minden formát megmutattak, ami egy pasin csak domborodhat.

3. Hosszú, enyhén a szemekbe omló, tupírozott hajzuhatag, melyre kényesen ügyeltek. (A Taft mindig tart!)

4. A klipekben látható „Csizmás Kandúr-nézés” (Mint a Shrek c. filmben), vagy a távolba révedő, elérhetetlen szépfiú-tekintet.

5. Maga a korszak hangulata, szokásai, a tömegeket vonzó fesztiválok, koncertek, hiszen akkor még nem volt facebook és ehhez hasonló közösségi oldalak.

Szerinted ma miről álmodnak a lányok? Régen mi volt még más?

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x