CsajokMotorokMotorozásTetkó a csajokon

Mirka, a The Rockin’ Showroom-ból!

mirka motoronMik a kedvenceid?

– Leggyakrabban akvarell hatású és/vagy newschool-hoz hasonló mintákat tervezek szívesen. Újfent kóstolgatom a realisztikusabb ábrázolást is. Szeretem a stílusok közti átfedéseket. Van egy igen komplex terv a fejemben arról, hogy mit szeretnék üzenni vagy úgymond hirdetni a munkáimmal, és az egyéb alkotó tevékenységgekkel, amiket űzök vagy pártolok.

Mi a véleményed a tetoválásról, napjainkban hogyan kezelik?

– Örömmel konstatálom, hogy sok tetováló és tetováltató társam is kapható arra, hogy a tetoválást egy egészen más színben tüntesse fel, mint ami sajnos napjainkban sok vaskalapos kobakban van. A tetoválás már rég nem csak egy pejoratív értelembe vehető stigma, hanem az önkifejezés egyik látványos formába öntése mellett egy művészetileg is értékelhető óriási szabadság jelkép – amit szerintem se túlmisztifikálni, se alulbecsülni nem kell!

Láttam a fotóidon, hogy motorozol is!

– A motorozás még viszonylag új szerelem az életemben. Egy éve egy S51-es kis Simsonnal kezdtem az ismerkedést a két keréken történő repüléssel. Már amennyire repülésnek nevezhetjük az 50km/h alatt történő pöfékelést… Természetesen sikerült néhányszor felnyalnom vele az anyaföldet, de már az elején imádtam. Idén tavasszal megcsináltam az A-s jogsit és így már tényleg enyém lett a világ. A Simo-tól picit fájó szívvel, de megváltam. A mai modern motorok látványa nem annyira hoz lázba, így most egy közel 30 éves Honda CB 450 N-s motorral próbálom csiszolni a rutinom. A csekély tapasztalatom miatt nem volt minden alkalommal maradéktalanul nagy élmény a belvárosban gurulni, így általában éjjelente szoktam kicsit tekeregni. A párom kecskeméti és szintén motorozik. Így a nyáron az ő navigálása mellett bejártuk motorral a környéket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az egyik cimbim, Tóháti Robi egyedi motorok építésével foglalkozik a NEUGA Budapest csapatában. Terveink szerint a tél folyamán az én bringámhoz is hozzá fog piszkálni. Elsősorban a motorom mechanikai biztonságát lesz szükségszerű helyreállítani, és van néhány esztétikai dolog is, amin szeretném, ha Robi változtatna. Számomra az álommotor külleme valahol egy cafe racer és egy trucker közti átmenetet mutat.

A baráti köröm által megismertem egy viszonylag új motoros társaságot: az IRON AND WIND-et, akik a tradicionális motoros vonalat képviselik, de nyitottan állnak minden új arc felé, akikkel az együtt motorozás élményének szeretete a közös nevező. Például velük tavasztól a már meglévő kis rutinommal, és a már menet biztos motorommal tuti gurulok néhányat!

 

mirka festmenymirka tattoo1mirka tattoo2mirka tattoo5

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük