CsajokMotorokMotorozásTetkó a csajokon

Mirka, a The Rockin’ Showroom-ból!

mirka profil1Mirka tetováló- és festőművész, motorozik, valamint egy csodás csapat tagja… Igazi inspiráló környezetben vár benneteket – a The Rockin’ Showroom-ban, ahol Chris egyedi készítésű ékszereit és Ticci dögös rockabilly ruháit is megcsodálhatjátok.

Most pedig nézzük, hogyan talált egymásra a három művésznő! Klein Eszti Mirka elmeséli nekünk:

– Faragó Krisztivel (Glass Painting by Chris), aki csodás üvegékszereket és -képeket fest, már korábbi tetováló rendezvényekről ismertük egymást. Chris egyedi készítésű ékszerei és Ágoston Stefi ( Ticci Rockabilly Clothing) dögös ruhái egy ideje már remek csapatként egészítik ki egymást.

A legutóbbi Lakeside Rock & Roll Weekend-en, amikor szokásomhoz híven a csajok közös standjánál bámészkodva sokadszorra estem szerelembe minden második termékükbe, Stefivel szóba elegyedtünk és ő vetette fel az ötletet, hogy ha már mindhárman éppen új helyet vadászunk, miért ne bútorozzunk össze?!

Kisvártatva így jött létre a közös bemutatótermünk, ami igen érdekes és úgy tűnik elég jó összhangban lévő kollaborációja három különböző művészeti ágnak. A szalon 3 elkülönített egységre bontható: egy közös helyiségünk van, ami elsősorban galériaként ad helyet Chris üvegképeinek és az én festményeimnek, egy szoba Stefi ruháinak és Chris ékszereinek, valamint van egy helyiség ahol a bátor hősöknek tetkókat készítek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Dolgoztál a Renegade Tattoo-ban is…

– Igen, ez volt az első tetoválószalon, ahol 5 éve úgymond kisinasként, Balog Balázs (BB ) – velejéig első generációs tetováló – és Mészàros Miklós (Chris) – jelenleg is a szalon vezetője – útmutatásai mellett próbáltam ismerkedni a közeggel és a szakmával. Ennél a pontnál fontos momentum: minden tiszteletem mellett jegyezném meg, hogy két negyvenes férfival egy feldélzeten dolgozni, és helytállni elég tanulságos és hasznos volt az akkoriban még igencsak puding lelkemmel. Másfél évig voltam a csapat tagja.

És ezután?

– A következő “nagy név”, aki számos hasznos útmutatást adott a tetoválás professzionálisabb elsajátításához, Virág Károly barátom volt, akinek a szalonjában – Dr. Ink Tattoo – egy évig ténykedtem tetkósként. Ezt követően úgy döntöttem, hogy önállóan, szabadúszó tetoválóként próbálok tovább fejlődni. Egy nagy belvárosi szépségstúdió galériáján volt az első külön alkotóterem. Itt jött létre a Mirka-Művek, amelynek a fő profilja a festészet mellet már a tetoválás volt. Természetesen továbbra is tartom a kapcsolatot tetkós kollégákkal, és figyelem a munkáikat amikből rengeteget lehet okulni.

Miért akartál tetováló lenni?

– Tulajdonképpen az, hogy tetováló legyek, úgy pattant ki a fejemből, hogy mi lehetne az az elfoglaltság, amit össze lehet házasítani a festészettel. Rettentő mód fontos számomra, hogy szabadnak érezzem magam! Szerencsére ezt a munkám során is meg tudom valósítani. Egyre több olyan felkérésem van a vendégeim felől, hogy csak a témát kötik meg. Azt, hogy mit szeretnének viszont látni magukon és a megvalósítást rám bízzák.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük