CsajokTetkó a csajokon

Újjászületnél egy főnix-tetoválással?!

fonix madar tetovalas3Az újra és újra meghaló, majd hamvaiból feltámadó főnix madár kedvelt motívum a tetoválások esetében. Ha belegondolsz, mindenkivel történt olyan dolog az életében, amibe kicsit belehalt, majd amikor már azt hitte, nincs tovább, valahogyan mégis megoldódott minden… és újjászületett a főnix…

… sokan örökíttetik meg a bőrükön is az ilyen „újjászületéseket”, hogy aztán rápillantva, erőt merítsenek belőle. Én is ismerek olyan embereket, akikre a tűzmadár van varrva valamilyen formában.

Mert ugyebár, számtalan változatát láttam már: fekete-fehér, narancs- és tűzpiros színekben játszó, szivárványszínű, a stílusokról nem is beszélve. De a mindenki által ismert jelentésén túl, kicsit ássunk mélyebbre!

A tűzmadár a Nap jelképe, cselekvésre, tettekre, kreativitásra ösztönöz, s már a látványa is pozitív energiával tölt el. A tűz őselem a szellem átalakító erejét jelképezi, míg a madár a lélek szimbóluma.

Újjászületni nem csak egy rossz életesemény, helyzet után lehet, hanem gondolhatunk arra is, hogy leromboljuk az elavult, régi beidegződéseinket, ideáinkat és egy új világnézetet alakítsunk ki magunkban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Sőt, mivel a madár sebei begyógyulnak, a gyógyulást is jelképezi, akár valamilyen betegségből. A ciklikusság szintén a főnix jellemzői közé tartozik, hiszen az élet-halál körforgásával „játszik” tehát az univerzum szimbóluma is.

Ez a csodálatos madár mindent jelent, ami az újításról, az erőről, a feltámadásról szól, s ábrázolási módjai határtalanok, mindenki a saját képére formálhatja úgymond a főnix-tetoválását.

Forrás: Wikipédia
Fotók: Pinterest

fonix madar tetovalas2fonix madar tetovalas2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük